NB I

Végre beadták a derekukat

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriasztást, ezért módosították három meccs időpontját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriasztást az országos tiszti főorvos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az ÁNTSZ azt írta: a hét végéig nem várható lényeges változás az időjárásban, marad a kánikula. Továbbra is 35 fok fölötti hőmérséklet várható, a napi középhőmérséklet pedig 27-28 fok körül alakul. Pénteken és szombaton a hőmérséklet maximuma 34-39 fok között várható. Az előrejelzés szerint a hőség szombaton tetőzik, ekkor a hőmérséklet több helyen még éjszaka is alig csökken 20 fok alá.

Ennek alapján az országos tiszti főorvos meghosszabbította a korábban péntek éjfélig elrendelt, második fokozatú riasztást. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy az MLSZ és a televízió-társaságok végre beadták a derekukat, és jóváhagyták az időpont-módosítási kérelmeket.

Augusztus 25-én, szombaton 14 óra helyett 16 óra 15 perckor kezdődik Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd mérkőzés.

Szintén szombaton, 16 óra helyett 18 óra 30 perckor kezdődik a Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano meccs.

És ugyancsak szombaton, 18.30 helyett 20 óra 45 perckor kezdődik a Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok találkozó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik