NB II

Közelítő álláspontok

Túl nagy elmozdulás nincs, de folytatódott a városvezetés és a ZTE FC Zrt. párbeszéde.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Amint arról már többször beszámoltunk, úgy tűnt, hogy patthelyzet alakult ki a zalaegerszegi önkormányzat, valamint a labdarúgóklub vezetésének viszonyában. Az együttműködés nem csak elvi és stratégiai, de anyagi okok miatt is elengedhetetlen, és a Rangadó.hu értesülései szerint most mintha történt volna némi előremozdulás: a városvezetés levelet küldött a ZTE FC Zrt-nek. Információinkat Nagy Ferenc, a klub elnök-tulajdonosa megerősítette, és hozzátette, bízik benne, hogy hamarosan megkezdődtek az érdemi egyeztetések.

– Hamarosan rajtol az NB II küzdelemsorozata. Felkészülten várja a kezdést a csapat?
– A felkészülésünk során az eddig elvégzett munka mennyisége és minősége megfelelő, de a legfontosabb kérdésekre majd a gyakorlatban kapunk választ. A bajnokság fogja eldönteni, hogy a felkészülésünk milyen szintű volt. A keretben továbbra is van két nyitott pozíció, amelyre egyelőre nem találtunk megfelelő játékost. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor lesz teljes a keretünk – válaszolt a Rangadó megkeresésére Nagy Ferenc, a zalaegerszegiek elnök-tulajdonosa.

– Bevált az új pozíció, a szakmai igazgatói tisztség létrehozása?
– Ez nálunk újdonság, ennél fogva Mészáros Ferenc folyamatosan és fokozatosan veszi át a területét. A feladatköre meghatározása megtörtént, bízom benne, hogy jól fog működni ez a felállás. Az eredményességért, a keret összeállításért, és még jó néhány dologért ő a felelős. Ez egy konkrét feladatkör, amelyet a vezetőedzővel napi kontaktusban együttdolgozva lát el.

– A városi támogatással kapcsolatban közelednek az álláspontok?
– A város küldött egy tervezetet, amire kedden küldjük el a mi elképzelésünket. Tudomásom szerint a polgármester jelenleg szabadságon van. Meglátjuk, hogy a tárgyalások során tudunk-e előrelépni. Túl nagy elmozdulás a dologban nincs, de bízom benne, hogy hamarosan megkezdődtek az egyeztetések, amelyek egyébként korábban is voltak már. Ez majd akkor lesz igazán hírértékű, ha tovább tudunk lépni. Egyébként nincs jelentős különbség az elképzelések között. Az biztos, hogy a működés biztosítására, és az elmaradásokat illetően szükségünk van még anyagi forrásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik