NB II

Preisinger Sándor tud úszni!

A ZTE FC vezetőedzője mélyvízbe ugrik, de reméli, hogy a fürdőfelszerelése és a pályája is ugyanolyan lesz, mint a riválisoké.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának augusztus közepén esedékes rajtjára készülődő Zalaegerszeg szombaton felkészülési mérkőzést játszott az FGSZ Siófok otthonában, és 3-2-re kikapott. A hazaiak már három góllal is vezettek, de a második félidő második felében a ZTE két találattal kozmetikázott az eredményen. Több próbajátékos is lehetőséget kapott a zalaiaknál, de maradandót egyikük sem alkotott. Preisinger Sándor vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére a lefújás után részletezte, mely posztokat kell okvetlenül megerősíteniük, de végül sejtelmesen hozzátette: akkor is igyekeznek versenyképessé tenni a csapatot, ha kénytelenek lesznek vékonyabb kerettel nekivágni a bajnokságnak.

– Milyen tanulságokkal szolgált a Siófok elleni találkozó?
– Játszottunk egy első osztályú csapattal, amely egy hétre van a bajnoki rajttól, ez egy jó felmérő volt számunkra – szögezte le a Rangadónak nyilatkozó Preisinger Sándor, a ZTE 38 éves vezetőedzője. – Két nagyon kemény héten vagyunk túl, a dinamikus munkát még csak ezután kezdjük. Ez a játékosokon látszott is, hiszen nem pattogtak, viszont ahhoz képest, amilyen edzések voltak, amilyen állapotra én számítottam a csapat részéről, annál előbbre tartunk.

– A játékoskeret alakulóban van még, mikorra várhatók további változások?
– Dolgozunk rajta, hogy erősebb legyen a keret, mert belsővédő-, szélsőtámadó- és centerposztra mindenképpen igazolni kell, és akarunk is, hogy teljesíteni tudjuk az eredeti célunkat, tehát sanszunk legyen a visszakerülésre.

– A tavalyi sikertelen szezon után a játékosok mennyire motiváltak, mennyire fogékonyak a munkára?
– Csak azokat tartottuk meg, csak azokkal vagyok hajlandó együtt dolgozni, akik harapnak és akarnak. Aki nem olyan, az már kikerült a keretből, vagy ha még akad egy-kettő, akkor ki is fog kerülni.

– A felkészülés kellős közepén figyelik már a riválisokat is?
Nyilván figyeljük, hogy kiket igazolnak, hogy állnak a munkában, de igazán saját magunkkal vagyunk elfoglalva.

– Milyen a kapcsolata és a munkamegosztása Mészáros Ferenc szakmai igazgatóval?
– Tulajdonképpen vezetőedző vagyok, tehát az ezzel kapcsolatos jogosítványokkal, illetve problémákkal fel vagyok szerelve. Mészáros Ferenccel nagyon jó a kapcsolatunk, ő kívülről elmondja a véleményét, javaslatokat tesz, de vezetőedzőként én döntök. Szorosan együttdolgozunk, és én igénylem is az ő külső véleményét.

– Ez a szezon kvázi mélyvíz lesz önnek edzőként, hiszen nagyon komoly versenyfutás várható a Nyugati-csoportban.
– Mélyvíz, persze, de én tudok úszni, és remélem, hogy a fürdőfelszerelésem, és az én pályám is ugyanolyan lesz, mint a többieké, és akkor meg lehet mérettetni. Ha végül vékonyabb kerettel indulunk majd neki a bajnokságnak, akkor is igyekszünk úgy összerakni a csapatot, hogy versenyképesek legyünk.

Rutinos érkező?

A Rangadó.hu értesülései szerint a Diósgyőr játékosa, Budovinszky Krisztián a Zalaegerszeg egyik kiszemeltje, de egyelőre adminisztratív okok miatt nem tudják szerződtetni. A 36 éves védőre nem tartanak igényt a borsodiak, tavasszal, Szentes Lázár irányítása idején kikerült a keretből, és Sisa Tibor sem számol vele. Korábban a Honvéd, a Ferencváros és a Pápa csapataiban szerepelt.

Olvasói sztorik