NB II

Újabb négygólos döntetlen

A Zalaegerszeg ismét 2-2-t játszott az NB II-ben, ezúttal a nagy rivális Gyirmót ellen.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 2. forduló
ZTE FC – Gyirmót FC-Győr 2-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Bognár
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Kovács G., Szalai, Juhász – Simonfalvi, Máté I P., Grbic (Tóth P., 77.), Frizoni (Budovinszky, a szünetben), Babati B. – D. Pavicsevics (Horváth L., 56.). Edző: Preisinger Sándor
Gyirmót: Holczer – Csizmadia, Balog Z. (Tóth N., a szünetben), Gévay, Illés Gy. – Fitos (Varga L., a szünetben), Magasföldi, Regedei, Molnár B. – Cseri (Erős G., 66.), Oross. Edző: Csank János
Gólszerzők: Pavicsevics (36.), Babati (58.), illetve Tóth N. (54.), Magasföldi (63.)
Kiállítva: Kovács G. (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy melegben, irreális körülmények között viszonylag jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok 2500 néző előtt, de nagy helyzetek eleinte nem voltak. Az első félidő elejét a hazaiak nyomták meg jobban, de később már többet birtokolta a labdát a kisalföldi együttes. A zalaiak Darko Pavicsevics fejére ívelgették a labdát, ami eredményre vezetett, hiszen a montenegrói légiós a 36. percben megszerezte a vezetést: Denis Grbic baloldali beadását Szalai Tamás fejelte vissza a hosszúoldalról, és a baloldalon érkező Pavicsevics a kapu baloldalába fejelt (1-0).

A félidő végén hátrányba kerültek a hazaiak, Kovács Gergőnek sportszerűtlenség miatt kellett elhagynia a pályát, állítólag ellenfele felé köpött, így nagy esélyt kapott a fordításra a második félidőben a Gyirmót – tudósít a vendégcsapat honlapja.

A második etapban a kisalföldiek egyenlítettek, az 54. percben Csizmadia Csaba szerzett labdát, majd Magasföldi Józsefnek passzolt, aki meghúzta a jobboldalon, és beadott Tóth Norbertnek, aki a bal kapufa mellől a bal felső sarokba lőtt (1-1). Négy perccel később nagy hibát vetett védekezésben a Gyirmót, Máté I Péter két csel után középre adott Babati Benjáminnak, aki középről, tíz méterről a hálóba lőtt (2-1). Újra a ZTE szerzett tehát vezetést, de ezt is sikerült kiegyenlítenie a látogatónak: a 63. percben Illés Gyula ment el a baloldalon, pontos beadására Magasföldi érkezett, és közelről a kapuba lőtt (2-2).

A második félidőben többet birtokolta a labdát a Gyirmót, de mivel tíz ember ellen sem sikerült megszereznie a győzelmet, így nagy lehetőséget szalasztott el.

Olvasói sztorik