NB II

Csank mester személye döntött

Magasföldi József hosszas gondolkodás után szerződött a másodosztályba.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

FC Fehérvár, Sopron, Honvéd, Siófok, Zalaegerszeg, Paks. Mind a hat csapat élvonalbeli volt akkor, amikor Magasföldi József ott szerepelt. Az NB I-ben 214 alkalommal lépett pályára, az NB II-ben egyszer sem. Legalábbis eddig, hiszen idén nyáron úgy döntött, a másodosztály Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmót színeiben folytatja. A feljutásra pályázó győriek 27 éves csatára sokat töprengett a váltást megelőzően, és végül Csank János vezetőedző személye miatt döntött. A Malajzia elleni edzőmeccsen (2-0) tizenegyesből szerzett gólt, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy becsületesen végigdolgozták a felkészülést, jó úton járnak, de rengeteg munka vár még az együttesre.

– Magyar csapat ritkán találkozik ilyen egzotikus ellenféllel. Milyen volt Malajzia ellen játszani?
– Felkészült ellenféllel találkoztunk. Nem európai színvonalú a malajziai válogatott, de erős játékosokból álló, szervezett, gyors csapat. Mindkét együttes felkészülését jól szolgálta, tehát a célját elérte a mérkőzés, és méltóképpen emlékeztünk Bicskei Berci bácsira is – mesélte a Rangadó megkeresésére Magasföldi József.

– Szombaton kezdődik a tétmeccsek időszaka. Felkészültek a kihívásra?
– Becsületesen végigdolgoztuk a felkészülést. Minden körülmények között számít, hogy egy csapat nyerjen, és ez az edzőmeccsekre is igaz. Ezt hellyel-közzel sikerült is teljesítenünk. Jó úton járunk, de rengeteg munka vár még ránk. Én is kíváncsian várom az első fontos mérkőzésünket, a Tatabánya elleni kupameccset.

– Sikerült-e már jó csapattá gyúrni a sok jó játékost?
– Mindig azt vallottam, hogy ez az egyik legfontosabb összetevő, hiszen már rengetegszer bizonyosodott Magyarországon és külföldön is ennek a fontossága. A német bajnok Dortmundnál például szemmel láthatóan kiváló a közösség, és egy irányba húznak. Jó úton járunk ebből a szempontból is. Sokan megfordultunk az ETO-ban, jól ismerjük egymást, és ellenfélként is többször találkoztunk már. Mindenki egyet akar, szeretnénk megnyerni a Nyugati-csoportot, és maradandót alkotni a Magyar Kupában vagy a Ligakupában. Erre mondtam, hogy rengeteg munka vár még ránk, de készen állunk a kihívásra!

– Idén nyáron igazolt Paksról a Gyirmót csapatához. Mi döntött a váltás mellett?
– Leginkább Csank mester személye volt az, ami a Gyirmót mellett szólt. Ez már a harmadik állomás, ahol együtt dolgozunk, váratlant tehát már nem tudunk mutatni egymásnak. Nagyon tisztelem őt, és olyan elképzeléseket vázolt fel, amelyekre hosszas gondolkozás után igent mondtam. Egy dolgot kellett nagyon mérlegelnem, mégpedig a másodosztályt, hiszen tizenegy-éves pályafutásom során még nem futballoztam az NB II-ben. A Gyirmót azonban komolyabb szintet képvisel, mint egy másodosztályú csapat, és rengeteget fejlődött maga a bajnokság is. A Tatabányát, a Zalaegerszeget és a Gyirmótot nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni!

– Két évet töltött Pakson, ahol a közelmúltban lemondott Kis Károly vezetőedző. Mit szólt, amikor meghallotta a hírt?
– Számomra nagyon váratlan volt, meglepett, mert nem számítottam rá. Nem tudom, mi lehet a háttérben, mi vezetett idáig, de nem is különösképpen akarok ezzel foglalkozni, csak a saját dolgaimra, és az új csapatom feladataira szeretnék koncentrálni.

Olvasói sztorik