Kiemelt hírek

Élvonal helyett a tanítást választotta

Az FC Ajka csatára, a gólkirály Mihalecz Péter immár teljes munkaidőben dolgozik testnevelő-tanárként.

Mihalecz Péter tavaly és idén is a góllövő lista élén végzett az NB II Nyugati-csoportjában, majd a Magyar Labdarúgó Szövetség szezonvégi összegzése során megválasztották a másodosztály dunántúli régiójában az év játékosának. Csapata, az FC Ajka az előző idényt a hatodik helyén zárta. A 32 éves csatár a Rangadónak nyilatkozva elbüszkélkedett testnevelő-tanári állásával, és úgy vélekedett, az ajkai labdarúgók a korábbinál erősebb mezőnyben is megállják majd a helyüket.

– Az év játékosának választották az NB II Nyugati-csoportjában. Meglepte a kitüntetés?
– Meglepett, mert a tavaszi idény számomra nem sikerült annyira jól, amennyire szerettem volna. De természetesen ettől függetlenül nagyon jólesett, bár nem tudom, kik döntöttek a díjról – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Mihalecz Péter.

– Ebben nyilván közrejátszott a makacs sérülése is. Vannak még nyomai a téli műtétjének?
– Most már nincsenek. Decemberben operálták meg a bal bokámat, és a gyógyulásra ráment az alapozásom. Csak két héttel a tavaszi szezon kezdete előtt tudtam beszállni a többiek köz, de végig fájt a bokám. Fél évvel többen kínlódtam vele a kelleténél, de mostanra rendben jött.

– Még mindig rendszeresen ingázik Zalaegerszeg és Ajka között?
– Napi rendszerességgel! Hozzászoktam, és mivel többen vagyunk, nem unalmas. Persze, a bajnokság végén már nyűg az autózás, és ahogy telnek a hónapok, egyre hosszabbnak tűnik az út.

– Két korábbi nyilatkozatát is olvastam. Az egyikben azt mondta, hogy szívesen kipróbálná magát megint az élvonalban, a másikban pedig azt, hogy tervei szerint már nem sokáig futballozik, inkább a tanítást választja. Döntött már?
– Ezen a nyáron kiderült, mit hoz a jövő! Tárgyaltam az egyik élvonalbeli klubbal, de a másik utat választom. Játékosként maradok Ajkán, közben pedig Zalaegerszegen elkezdek testnevelőként tanítani. Státuszba kerültem, ez már teljes munkaidős állás, a klubnál rendkívül megértőek voltak, és elfogadták, hogy heti egy alkalommal hiányzom majd az edzésről.

– Hogy alakultak a játékoskeret változásai a nyáron?
– A keretünkben jelentős változás nem történt. Gaál Bálint az NB I-be igazolt, az ő elvesztése nagy vérveszteség számunkra, de sok fiatal tehetség érkezett Szombathelyről, illetve környékéről. Bennük van fantázia, tehát semmiképpen sem gyengültünk. Célunk ismét a legjobb hat közé kerülés, bár a másodosztály Nyugati-csoportja erősebb, mint korábban, hiszen itt van az MTK, de szerintem erős lesz a Dunaújváros és a Sopron is. Nehezebb lesz folyamatosan jó teljesítményt nyújtani.

Olvasói sztorik