NB II

„Győzni a legjobb a világon!”

A kupatovábbjutás után kiderült: Angyalföldön ismét tudnak örülni a sikernek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hetekben egyre jobb formában és egyre eredményesebben játszik a Vasas az NB II Keleti-csoportjában. Az angyalföldieknek a Ligakupában is továbbjutási esélyeik vannak, ráadásul szerdán a Magyar Kupában is kvalifikálták magukat a legjobb 16 közé. Az ellenfél az ugyancsak másodosztályú, nyugaton veretlen FC Ajka volt, de a 3-0-s végeredmény azt mutatja, hogy magabiztos fővárosi siker született hazai pályán. A győzelmet a szurkolók a csapattal együtt alaposan megünnepelték a lefújás után, néhány perc múlva pedig a játékosok üdvrivalgásától volt hangos az öltözőépület.

Nikolov Balázs, a Vasas rutinos védője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jó volt egymás kezébe csapni és jó érzéssel megélni ezt a sikert, mert minden egyes győzelem nagyon jó a csapat összekovácsolódása szempontjából.

– A lelátóról a vártnál simább meccsnek tűnt. A pályán belülről is?
– Magabiztosabban kezdtünk, mint az elmúlt hétvégén, vagy az előtte való héten. Tettük a dolgunkat, és gólokat szerettünk volna rúgni már az első félidőben – mondta Nikolov. – Csak egy lett belőle, ráadásul ismét volt egy kényszerű cserénk, megint egy belsővédőnk esett ki, aláfordult a bokája. Nekem újra vissza kellett mennem a posztjára, de ott is jól éreztem magam. A második félidőben magabiztos labdajáratással uraltuk a játékot.

– Nikolov Balázs, Simek Péter, Szilágyi Péter, Szatmári Zoltán… Egyre rutinosabb csapat a Vasas?
– Igen, de nem csak minket kell kiemelni, hanem az idegenlégiósokat is, illetve vannak a fiatalabb magyar tehetségek, akik teljesen megállják a helyüket. Azt mondom, ha a fél csapatot kicserélte volna a mester, akkor is továbbjutunk. Harmincegyen vagyunk, és van olyan erős a keretünk, hogy nagy a konkurencia minden poszton. Mindenki nagyon küzd a helyéért.

– Meglepő volt, hogy a Vasas-színekben játszott első bajnoki meccsén, a Szeged ellen, majd a Balmazújváros ellen is ön rúgta a tizenegyest. Ennek mi a háttere?
– Gyakorlom már négy-öt hete, amióta itt vagyok. A kapusokkal különféle fogadásokat rendezünk a tizenegyeseknél! Mivel jól meg a büntetőrúgás, elhatároztam, ha bajnoki meccsen játszunk, akkor én fogom lőni. A Szeged ellen, a kilencvenedik percben nem is volt senki, aki kivette volna a kezemből, mindenki azt mondta, hogy persze, rúgjam. Belőttem, ezért Balmazújvárosban már egyértelmű volt, hogy én rúgom. Eddig kettőből kettő bement, úgyhogy ha lesz tizenegyes, ismét vállalom, ha nem, akkor a fiúk rúgják nélkülem is a gólokat.

– Az Ajka legyőzését követően óriási üdvrivalgást lehetett hallani az öltözőből. Ezek szerint nagy az öröm, és a Vasas számára nagyon fontos a Magyar Kupa!
– Minden egyes győzelem nagyon jó a csapat összekovácsolódása szempontjából. A győzelmeket így kell megélni, a végén együtt kell örülni, és holnaptól kezdve csináljuk tovább a dolgunkat. Ma este jó volt egymás kezébe csapni, és jó érzéssel megélni ezt a győzelmet, de holnaptól már a hétvégi, Orosháza elleni meccsre készülünk.

Enyhén szólva nem voltak optimisták a Vasas-szurkolók idén nyáron. A szezonkezdet előtt a legtöbben nem is ismerték azokat a sajátnevelésű fiatalokat, akik a felnőtt kerethez kerültek. A vadonatúj légiósokról pláne nem tudták, hogy kicsodák és mit tudnak. Aztán jött néhány tapasztalt futballista, aki hétről-hétre jó teljesítményt nyújt: Nikolov Balázs, Szilágyi Péter és Szatmári Zoltán, illetve ismét csapatsorba állt Simek Péter. A fiatalokról kiderült, hogy a hozzáállásuk és a játéktudásuk is nagyon rendben van, a külföldiek pedig szintén kiválóan teljesítenek. Adódik a kérdés Szapor Gábor vezetőedzőhöz: minden rendben Angyalföldön?

– Még nincs vége semminek, hármas célunk van: a bajnokság, a Magyar Kupa és Ligakupa. Az említetteken kívül itt van Görgényi Dávid, Katona Máté és Ferkó Ádám is, nagyon sok tehetséges Vasas-nevelés, akikre én maximálisan számítok, és szeretném, ha ők is ugyanolyan sikeres pályát futnának be, mint Simek vagy Nikolov – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Szapor Gábor.

– Jó érzés lehet egy olyan csapat edzőjének lenni, amely így tud örülni egy győzelemnek!
– Igen, ez valóban így van, egy nagyszerű csapat, de ezzel kapcsolatban meg kell említenem az elődeim, illetve a segítőim munkáját is. Ezek a fiatal játékosok nagyon éhesek a sikerre, illetve nagyon szeretik, ha szeretik őket, és sokat is tesznek érte.

– Ahogyan a szurkolók örültek és ünnepeltek a lefújás után, olyat itt nagyon régen lehetett hallani. Hogy látta az Ajka elleni meccset?
– Egy gól vagy kettő jó lenne ebből a vasárnapi, Orosháza elleni meccsen is, de most már egy győzelmi szériában vagyunk, és gondolom, hogy a játékosok ugyanúgy éretten készülnek a vasárnapi mérkőzésre, hiszen győzni a legjobb a világon!

Olvasói sztorik