Hírek

Alaposan megünnepelték a Vasast

A Vasas hazai pályán 3-0-ra nyert az Ajka ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 3. forduló
Vasas SC – FC Ajka 3-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 400 néző. Játékvezető: Berke
Vasas: Szatmári – Görgényi, Lucas, Kárpáti (Ferkó Á., 20.), Katona – Nikolov, Thiago – Simek (Polényi, a szünetben), Szilágyi P., Deyvison – Bobo (Mundi, 75.). Edző: Szapor Gábor
Ajka: Jánosa – Domján, Kovács Sz., Pákai, Gunther – Nagy B. – Szabó P. (Czanik, 55.), Szabó L. (Kanta Sz., 46.), Pavlitzky – Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 69.). Edző: Németh Zoltán
Gólszerzők: Bobo (10.), Polényi (71.), Szilágyi P. (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdőcsapatok összeállításából kiderült, hogy a két NB II-es csapat közül a házigazda Vasasnak vannak komolyabb tervei a Magyar Kupában. Bár az ajkaiaknál ott volt a korábbi Vasas-kedvenc, Thomas Sowunmi, de Kanta Szabolcs, Péter Péter, Mihalecz Péter, Sallér Márk és Czanik Károly is a kispadon kezdett. A meccs kezdőrúgását az egykori angyalföldi legenda, Puskás Lajos végezte el.

A várakozásoknak megfelelően a fővárosiak azonnal mezőnyfölénybe kerültek, és a helyzetek sem maradtak el. A kezdőbe hosszú idő után visszatérő Simek Péter passzát a tízedik percben Bobo váltotta gólra (1-0). A folytatásban is a hazaiak domináltak, a harmincadik percben valóságos tűzijátékot rendeztek a kapu előtt, de az újabb találat még váratott magára.

A második félidőt elszántan, támadó szellemben kezdte az Ajka, jöttek is a helyzetek, de a Vasas védelmét nem lehetett kijátszani, ezért számottevő gólveszélyről nem beszélhettünk. A Vasas türelmesen és pontosan játszott, és mivel a 75. percben Polényi Gábor góllal fejezett be egy kontrát, eldőlt a továbbjutás kérdése. A 82. percben jött az újabb találat, Szilágyi Péter révén (3-0), az angyalföldi szurkolók pedig már az NB I-ben látták kedvenceiket. A feljutásra még várni kell, az mindenesetre tény, hogy nagyon régen ünnepelték így a lefújás után a Vasas-játékosokat a drukkerek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik