NB II

A meglepődött gólszerző

A 170 centis Mundi Roland csodálkozott, hogy pont fejjel volt eredményes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Vasas fölényben játszott az élvonalbeli Pécs ellen a Ligakupa harmadik fordulójának szerdai mérkőzésén. A gólra kereken egy órát kellett várni: a hatvanadik percben Balogh Bence jobboldali beadására Mundi Roland teljesen üresen érkezett a hosszú oldalon, és nem is hibázott, ráadásul fejjel volt eredményes. Még éppen időben talált be, hiszen cseréje, Deyvison már ott toporgott az oldalvonal mellett. A játék képének a továbbiakban is megfelelt az angyalföldi vezetést, de a pécsiek a végén egy potyagóllal egyenlítettek, így 1-1 lett a vége.

A Rangadó.hu érdeklődésére az előző szezont kölcsönben Szolnokon töltő Mundi Roland elmondta, pozitívan gondolnak a Ligakupára, hiszen minél több mérkőzés van a lábukban, annál jobban összeszoknak.

– Hiába rúgott vezetőgólt, a vége döntetlen lett. Bosszankodott?
– Jó volt újra játszani, hiszen majdnem három hetet ki kellett hagynom. Volt egy bokasérülésem, amely elég későn lett diagnosztizálva, ezét szalagproblémák is adódtak, sőt be is gyulladt. Szóval, összejött minden, ami ilyenkor összejöhet. Sajnálom, mert így három-négy rangadóról lemaradtam, de vannak még fontos meccseink, szeretnék minél több időt a pályán tölteni – mesélte a 24 éves középpályás. – Meglepődtem, hogy pont fejjel voltam eredményes, de a gólom után le is cseréltek. A végén bosszantó volt a pécsiek egyenlítése.

– Jó alkalom ez a sorozat a másodosztályú Vasasnak, hogy rendszeresen élvonalbeli együttesekkel játsszon?
– Minél több mérkőzés van a lábunkban, annál jobban összeszokunk. Remek lehetőség a Ligakupa, hogy a sérülésből visszatérők formába hozzák magukat, pozitívan gondolunk rá. Persze, kicsit csalóka, hiszen az első osztályú klubok nem a legerősebb csapatukat küldik pályára ellenünk, de mi is vegyes összeállításban szoktunk felállni. Nem vonnék le olyan következtetést, hogy NB I-es erősségű csapat lennénk, csak azért, mert a csoportunk élén állunk, de jó ránézni a tabellára, hiszen egy NB II-es csapat három élvonalbelit megelőz!

– Mit szól a váratlan edzőváltáshoz?
– Messzemenő változások egyelőre nem nagyon lesznek, hiszen Tóth András és Fernando Festa is a szakmai stáb tagja maradt. Az biztos, hogy kell egy-két nap, amíg átállunk, de Szapor Gábor edzésről-edzésre be fogja vezetni az ő dolgait, szokásait, tudását. Egyelőre csak december végéig írt alá, de ha jól szerepelünk, nyilván tovább marad. Az alapelvárás, hogy kerüljünk a legjobb ötbe, de mi úgy indultunk neki, hogy jó lenne minél előbb visszajutni az első osztályba, lehetőség már most, az első évben.

Olvasói sztorik