NB II

Nem hirtelen szándék vezérli

Szapor Gábornak szimpatikus, hogy hosszú távú anyagi, szakmai valamint marketingtervvel rendelkeznek a német tulajdonost a Vasassal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas Futball Kft. irányítói december 31-ig szóló szerződést kötöttek Szapor Gábor vezetőedzővel, de a megállapodás tartalmazza a hosszabbítás lehetőségét is. Az ezredforduló tájékán a Diósgyőr és a Pécs csapatát dirigálta az NB I-ben, majd a Vasas U19-csapatát irányította egészen 2002 őszéig, ekkor az NB I B-ben szereplő angyalföldi felnőtt gárda kispadjára is leült, és egy ideig már akkoriban is ő volt a vezetőedző. Néhány évvel ezután az U19-válogatott szövetségi edzőjeként az MLSZ alkalmazásában is állt, ezen kívül külföldön, és több alsóbb osztályú együttes kispadján is megfordult.

– A múlt hét elején keresett meg Varga Endre, majd vele, és cégvezető társával Christian Krauttal többször is beszéltem. Vázolták az elképzeléseiket, és korrekt módon tájékoztattak arról, hogy rajtam kívül több más hazai, illetve külföldi szakemberrel is tárgyalnak, a végső szót pedig a tulajdonos mondja majd ki. A hét második felében érkezett Budapestre Michael Budzinski, vele akkor egy többórás elemző beszélgetést folytattam, majd telefonált Varga Endre, hogy megszületett a végső döntés, én leszek a vezetőedző – mesélte a klub honlapján Szapor, aki legutóbb a BKV Előre trénere volt.

Az edző hozzátette, bő tíz évvel ezelőtt emlékezetes és szép időszakot töltött a Fáy utcában, azóta közel áll a szívéhez a klub.

– A német tulajdonossal folytatott beszélgetés pedig meggyőzött arról, hogy nem hirtelen szándék vezérli őket Magyarországon, hosszú távú és kiérlelt anyagi, szakmai valamint marketingtervvel rendelkeznek a Vasassal kapcsolatban – ecsetelte Szapor Gábor. – A fiatalok beépítését a felnőtt csapatba minden eddigi állomáshelyemen kiemelt helyen kezeltem, tisztába vagyok ennek a jelentőségével és összes nehézségével. A Vasasban ez most az egyik elsőrendű feladat, alacsony a keret átlagéletkora, nemcsak a magyar játékosoké, hanem a tulajdonos kapcsolatai révén érkezett több tehetséges brazil fiúé is, emellett a Vasas Kubala Akadémia legjobbjainak is szeretnénk lehetőséget biztosítani.

Nyilván az sem volt utolsó szempont a német tulajdonos döntésénél, hogy a tréner egyaránt kiválóan beszél angolul és németül is, a kommunikációval így nem lesz gondja a légiósok esetében sem.

Olvasói sztorik