Hírek

Nem látszott az osztálykülönbség

A Vasas uralta játékot, de a pécsiek a lefújás előtt egyenlítettek a Ligakupa-mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, B-csoport, 3. forduló
Vasas SC – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 300 néző. Játékvezető: Kiss N.
Vasas: Halasi – Polényi, Lucas, Mileusznics, Füredi – Venczel (Mehmedagics, 81.) – Balogh B., Reidan (Ferkó Á., 74.), Kovács D., Mundi (Deyvison, 61.) – Ádám M. Megbízott edző: Tóth András
Pécs: Sánta – Erőss, Causics (Gajág, 34.), Fodor F., Károly V. – Zelenyánszki, Panikvar – Nagy D. (Márkvárt, 55.), Szatmári L., Sztojmirovics (Gránicz, 84.) – Ceolin. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Mundi (60.), illetve Ceolin (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas új vezetőedzője, Szapor Gábor ezt a találkozót még a lelátóról figyelte, a kispadról a Tóth András, Fernando Festa edzőpáros irányította a csapatot – írja a klub honlapja.

Nagy helyzettel indítottak az angyalföldiek, a harmadik percben Polényi Gábor beadásáról Kovács Dániel alig maradt le. Nem sokkal később, a 11. percben Balogh Bence lépett ki egyedül, tíz méterről leadott lövését hárította a pécsi kapus. Az ellenfél első próbálkozását csak ezután jegyezhettük fel. A továbbiakban még Ádám Martin lövése és Balogh Bence beadása váltott ki kisebb izgalmakat a nézőtéren. Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, a két támadó, Balogh és Ádám veszélyesen játszott, Polényi pedig jól támogatta őket a jobbszélen.

A második játékrészben eleinte visszafogottabb volt a Vasas, ez első gólszerzési lehetőséget a pécsi Ceolin hibázta el. Helyzetmentes időszak után, a hatvanadik percben Balogh Bence jobboldali beadására Mundi Roland teljesen üresen érkezett a hosszún, és nem is hibázott (1-0). Még éppen időben talált be, hiszen cseréje, Deyvison már ott toporgott az oldalvonal mellett. Néhány perc múlva a frissen beálló brazil eldönthette volna a találkozót, labdát szerzett, majd óriási ziccerben a kapu mellé lőtt. Három perccel a lefújás előtt jött a büntetés, egy eladott labda után Ceolin lőtt kapura, a labda megpattant egy menteni igyekvő fővárosi játékoson, s így az elvetődő Halasi Péter mellett a hálóba pattogott (1-1). A középkezdés után Deyvison cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövését azonban védte Sánta András.

Harmadik Ligakupa-meccsén döntetlent játszott a Vasas, de így is hárompontos előnnyel vezeti a csoportot NB I-es riválisai előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik