Hírek

Háromgólos előnyt herdáltak el

A Ligakupa harmadik fordulójában a Haladás már 3-0-ra vezetett a Honvéd ellen, a vége azonban döntetlen lett.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, A-csoport, 3. forduló
Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 3-3 (3-1)
Szombathely, 400 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics (Zsirai, 24.), Devecseri, Farkas M. – Rajos, Nagy Gábor – Nagy D. (Horváth D., 62.), Radó (Czafit, a szünetben), Németh M. – Andorka. Edző: Artner Tamás
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Zsivanovics – Abass, Diakite (Nagy Gergő, 62.), Hidi – Odia (Ikenne-King, 51.), Faggyas – Kosztics (Erdélyi, a szünetben). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Andorka (2., tizenegyesből 6.), Radó (19.), illetve Faggyas (31.), Hidi (75.), Abass (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyorsan vezetést szerzett a Haladás, a második percben Radó András jobboldali beadását a hosszún érkező Andorka Péter hat méterről, félfordulattal a jobb sarokba vágta (1-0). A hatodik percben a Radó fellökéséért megítélt büntetőt Andorka a bal sarokba helyezte (2-0). A fájóan kevés, mindössze három magyar játékossal kezdő Honvéd a mezőnyben nem játszott rosszul, de a Haladás valamennyi lendületes, korszerű akciója gólveszélyes volt. A 19. percben Fehér Zoltán indította Radót a jobb oldalon, a támadó elsőre még Kemenes Szabolcs kapusba lőtt, a kipattanót azonban hat méterről a jobb sarokba helyezte (3-0).

Az eleredő esőben a nagy kedvvel futballozó vasi gárda újabb gólokat szerezhetett volna, mégis a vendégcsapat szépített. A 31. percben Diakite fejjel megcsúsztatott labdáját Faggyas Milán tíz méterről lőtte a kapu közepébe (3-1). Egyik csapat sem fektetett túl nagy hangsúlyt a védekezésre, a félidő hajrája is fordulatos játékot hozott – tudósít a szombathelyi klub hivatalos honlapja.

A szünet után a kispesti csapat átvette az irányítást, a hazaiak ekkor elsősorban kontráikban bízhattak volna, ám az első félidővel ellentétben ekkor rengeteg labdát elszórtak a középpályán, így komoly helyzetig el sem jutottak. A 75. percben Lovrics jobb sarokra tartó büntetőjét védte bravúrral Rózsa Dániel, ám fél perccel később Hidi Patrik 14 méteres lövésénél már a Haladás kapusa is tehetetlen volt (3-2). A 83. percben egy védelmi kihagyást Abass tíz méterről, góllal büntetett (3-3). Az első félidőben remekül futballozó Haladás teljesítménye a második játékrészre alaposan visszaesett.

Olvasói sztorik