Hírek

Már megint nyert a Kecskemét

A KTE ezúttal az MTK otthonában győzött, Ligakupa-meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, D-csoport, 3. forduló
MTK – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 100 néző. Játékvezető: Pánczél
MTK: Groppioni – Nagy T., Djurics, Poór, Hídvégi – Pölöskei, Kanta J. (Vadnai, a szünetben), Nikházi – Rácz, Csiki (Balajti, a szünetben), Pál A. (Vass P., 71.). Edző: Garami József
Kecskemét: Antal B. – Koszó, Vaskó, Póti, Forró – Patvaros (Di Chiara, 75.), Farkas I B. – Salami, Nagy P. (Bertus, 56.), Balázs Zs. (Dosso, 56.) – Tarabai. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Salami (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupa harmadik csoportmeccsét az Hungária körúton játszották az alföldiek. Horváth Ferenc ezúttal zömmel olyan labdarúgóknak szavazott bizalmat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, rajtuk kívül több fiatal is odafért a cserepadra. Először kapott helyet az első keretben idén Sindou Dosso – tudósít a klub honlapja.

Az MTK-nál akadtak a kezdőben olyanok, akik alapemberei a csapatnak, így például Kanta József, Hidvégi Sándor, vagy éppen Csiki Norbert, de náluk is inkább az eddigi mellékszereplők kerültek pályára. A mérkőzés tapogatózó ritmusban kezdődött, az első negyedórában nem alakult ki igazi helyzet. Támadásban főleg Balázs Zsolt és Tarabai volt aktív kecskeméti részről, egy-két összjátékukból meg tudták kavarni az MTK védelmét, de lövés nem volt az akciók végén. A 25. percben egy szabadrúgás után Vaskó Tamás kaparta ki magának a labdát, ám fordulásból a kapu fölé bombázott. Nem sokkal később egy eladott labda után indult kapura Kanta, ám húsz méterről leadott kísérlete fölé szállt. A kevés kapura lövést hozó első játékrészt végül Csiki ziccere zárta, de a fiatal támadó nem találta el a jobb alsó sarkot.

A szünet után a frissen beálló Balajti Ádám dolgoztatta meg Antal Botondot, de simán védett a kecskeméti kapus. A másik oldalon Póti Krisztián esetében hasonlóan könnyedén oldotta meg feladatát Groppioni. Jóval eseménydúsabbra sikerült ez a játékrész, nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok, főleg pontrúgásból alakítottak ki veszélyt a vendégek, Salami szöglet utáni csúsztatása például nem sokkal ment mellé. A vezetést a 65. percben szerezte meg a KTE, ekkor egy begyakorolt szögletvariácó végén Salami eszmélt a leggyorsabban, és a jobb alsóba vágta a labdát (0-1).

A gól megfogta a hazai csapatot, két perccel később Dosso lépett meg, ám eltévesztette a hosszú sarkot. A vezetés megérdemelt volt, ebben az időszakban beszorult az MTK, és teljesen veszélytelennek bizonyult ellenfele kapuja előtt. A mérkőzés hajrájára főleg távoli lövések maradtak, az MTK azonban egyenlíthetett volna. Balajti már csak Antallal állt szemben, de nagyon gyengén pöccintett alá a labdának, amit így simán fogott a kapus. Valamivel nehezebb munkája akadt Nikházi szabadrúgásánál, de szépen piszkálta ki a léc alá tartó löketet. Újabb gól már nem esett, a Kecskemét az összkép alapján megérdemelten nyerte meg zsinórban harmadik tétmérkőzését.

Olvasói sztorik