NB I

„Csak előre tekintünk”

Mohl Dávid már nem szeretne a rossz rajttal foglalkozni, az új edzőnek is köszönhetően bizakodóan tekint a jövőbe.

Kapcsolódó cikkek

Három kecskeméti hiányzó
Három KTE-játékos is kihagyja a szerdai, MTK elleni Ligakupa-meccset. Ők már a hétvégi, Eger elleni bajnokit megelőzően is kisebb sérüléssel bajlódtak – írja a klub honlapja.
Mint a Rangadó.hu érdeklődésére is elmondta, Mohl Dávid a Honvéd elleni bajnokin kért cserét egy szerencsétlen mozdulat után, amely, mint utóbb kiderült, izomsérüléshez vezetett, többhetes kihagyás vár rá.
Balogh Béla a talpát fájlalta, jelenleg könnyített munkát végez, és az orvosi stáb kezeli. A Honvéd ellen még vállalta a játékot, ám a hétvégén elővigyázatosságból már nem nevezte a szakmai stáb. A Haladás elleni bajnokin tér vissza a pályára.
Szintén kérdéses Vladan Szavics játéka, aki a múlt héten, egy edzésen szenvedett kisebb sérülést. Ő a csapattal edz könnyített formában. Kocog és fut is, ám az ő esetében sem szeretnék megkockáztatni egy komolyabb sérülés lehetőségét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amióta Horváth Ferenc irányítja a Kecskemétet, mindkét bajnoki mérkőzését megnyerte az együttes. Előbb hazai pályán a Honvéd, majd idegenben az Eger ellen sikerült győzniük az alföldieknek, tehát úgy tűnik, véget ért a pechsorozat, amely a csapatot sújtotta. A kispestiek elleni találkozón sérülés miatt le kellett cserélni a KTE 27 éves játékosát, Mohl Dávidot, aki a Rangado.hu érdeklődésére mesélt a sérüléséről, és az új edzőről is.

– Pénteken voltam ultrahangos vizsgálaton. Három centis beszakadás van a combközelítő izmomon. Két-három hetet még biztosan pihennem kell, addig semmilyen mozgást nem végezhetek. Ezt be is fogom tartani, mert azt mondta a doki, hogy elég komoly, nem szabad túl korán visszatérnem vele, hiszen akár el is szakadhat az izom – mesélte a Rangadó megkeresésére Mohl Dávid.

– Az edzőváltás óta mindkét találkozójukat megnyerték, mondhatni jót tett a brigádnak a trénerváltás, mi Horváth Ferenc titka eddig?
– Az első meccs előtt az új edzőnek igazából nem sok ideje volt arra, hogy bármit is csináljon. Mentálisan próbált felkészíteni minket, ami sikerült is, hiszen nyerni tudtunk a Honvéd ellen. Közhely, ha jön egy új edző, akkor mindenki jobban odateszi magát, bizonyítani akar. Úgy gondolom azonban, hogy a hozzáállással a korábbi meccseken sem volt probléma. A sorozatos vereségek azok, amik nem tesznek jót a fejekben. Hozzászokni ehhez nem szabad, de már nagyon elkeserítő volt a helyzet. Ebben segített nekünk az új tréner, hogy elfelejthessük, ami addig történt, és teljes odaadással, lelkesedéssel, végig koncentrálva megnyerhessük a mérkőzést. A második meccsen az Eger ellen is az volt a követelmény, hogy maximális szenvedéllyel és hittel lépjünk pályára, és akkor teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, az eredmény is jönni fog. Szerencsére így is történt.

– Önök pár éve még játékostársak is voltak. Mit gondol Horváth Ferencről? Sikeresek lehetnek egy fiatal edzővel, aki az élvonalban újoncnak számít?
– Pontosan, a kétezer-hat–kétezer-hetes szezonban játékostársak is voltunk már. Jó viszonyban voltunk és vagyunk is. Remek játékosnak és kiváló csapatembernek ismertem meg a múltban, ami az edzői ténykedésén is nagyszerűen meglátszik. Eddigi edzői pályafutását nem nagyon figyeltem, nálunk debütált az első osztályban. Most itt van, aminek nagyon örülök. Innentől kezdve a mi eredményeink és játékunk alapján fogják megítélni, úgyhogy a mi célunk is az, hogy együtt sikeresek legyünk. Úgy gondolom, ez sikerülni is fog. Ki kell emelnem, hogy nem csak a nyilatkozataiban, hanem a hétköznapokban is roppantul vicces figura, akinek köszönhetően az öltőzői hangulat is jobb lett.

Hova érhet oda a Kecskemét csapata a bajnokság végén?
– Eddig nagyon alulteljesítünk. Borzasztóan kevés, amit eddig nyújtottunk. Jókor jött még ez az edzőváltás, innentől csak előre tekintünk, nem foglalkozunk a múlttal. Biztosan lesznek még hullámvölgyek, de ki kell hoznunk magunkból a maximumot. Szeretnénk a végelszámolásnál a mezőny első felében lenni.

– A nyár folyamán tíz napig a Debrecen csapatához tartozott. Milyen érzés volt a nemzetközi porondon szerepelni?
– Fantasztikus érzés volt, nagyon örültem a lehetőségnek. Igazából megkerestek, én pedig örömmel vállaltam ezt a dolgot. Nagyszerű fogadtatásban volt részem, hiszen azért jól ismertem a gárdát. Kellemes két hetet töltöttem a csapatnál, de nagyom sajnálom, hogy az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Olvasói sztorik