NB I

Mohl Dávidot leigazolta a Debrecen

A kecskeméti balhátvéd mellett a kapus, Kurucz Péter is a DVSC-nél készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debreceni VSC-TEVA augusztus 31-ig leigazolta Mohl Dávidot, aki Kecskemétről érkezik. Az is elképzelhető, hogy a balhátvéd hosszabb távon a hajdúságiak játékosa marad, de egyelőre a hónap végéig kötött szerződést. Mint ismert, a belga Bruges elleni első Európa Liga-meccsen Korhut Mihály eltiltás miatt nem játszhat, így mindenképpen szükség volt egy védőre. Bár a klubnak a keretet korábban már le kellett adnia az UEFA felé, ám a szabályok értelmében a mérkőzés előtti napon egy játékost le lehet cserélni a listában – áll a klub honlapján.

Mohl Dávidot 2009 nyarán már leigazolta a Loki, de az egyik meccsen megsérült, és sokáig nem léphetett pályára. Egy évvel később kölcsönadták a Kecskeméti TE-nek, amely tavaly végleg leigazolta, ám a védő most visszatér egykori csapatához.

Mohl kölcsönadásnál a kecskeméti klub a magyar futball érdekeit tartotta szem előtt. Rózsa Pál tulajdonos fontosnak tartja, hogy amennyiben lehetőségük akad segíteni, akkor tegyék meg – áll a KTE honlapján.
„A Debrecen nagyon fontos mérkőzésre készül, számukra a tét az Európa Liga csoportköre, ám balhátvéd-poszton átmeneti hiánnyal kell megküzdeniük. Ők Mohl Dávidra gondoltak megoldásként, ezzel kerestek meg minket, mi pedig úgy ítéltük meg, hogy van lehetőségünk segíteni. A magyar futball érdekeit szem előtt tartva járultunk hozzá Mohl Dávid Európa Liga-szerepléséhez, akinek így csak a Győr elleni bajnokit kell kihagynia. Neki, és a Debrecennek is sok sikert kívánunk a nemzetközi megmérettetéshez!”

Csatlakozott a DVSC keretéhez Kurucz Péter is. A 23 éves kapus az angol West Ham United játékosa volt legutóbb. A korábbi U20-válogatott labdarúgó 2009 februárjában szerződött Londonba az Újpesttől. A tartalékbajnoki mérkőzéseken állandó kezdő volt, egy alkalommal – méghozzá a Manchester United ellen – a Premier League-ben is védett, de a 2010–2011-es évad elején megsérült. Ősszel visszatért a kapuba, majd januárban kölcsön adták a League One-ban szereplő Rochdale csapatának. Kurucz Péter néhány napig a Lokival készül, orvosi vizsgálaton is részt vesz, és jó esélye van, hogy szerződést kapjon.

A 21 éves orosz támadó középpályás, Nika Pilijev még mindig a DVSC-TEVA csapatával edz, míg a német kapus, Marcel Höttecke hazautazott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik