NB I

Coulibaly-mester: hármas!

A Debrecen kétgólos hátrányba került, végül mégis 3-2-re nyert Pécsen az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 4. forduló
Pécsi MFC-Matias – Debreceni VSC-TEVA 2-3 (0-0)
Pécs, 2500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Pécs: Dibusz – Fodor, Krejci, Csausics, Zseljkovics – Bodnár L. (Harsányi, 82.), Akassou, Wittrédi (Nagy O., 57.), Uzoma – Bajzát (Okoronkwo, 35.), Grumics. Edző: Supka Attila
DVSC: Polekszics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Kulcsár T. (Selim Bouadla, a szünetben), Ramos (Spitzmüller, 80.), Bódi (Sidibe, 57.), Szakály P., Rezes – Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Okoronkwo (47.), Krejci (63.), illetve Coulibaly (tizenegyesből 70., 75., 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés előtt köszöntötték Módos Pétert, a szigetváriak olimpiai bronzérmes kötöttfogású birkózóját. Elbert Gábor, a PMFC cégvezetője gratulált a kezdőkörben a baranyai olimpikonnak, aki később elvégezte a kezdőrúgást.

A mérkőzésen a jól küzdő, erőszakos Pécs meglepte az első félidőben a Debrecent, több helyzetet is kidolgozott, igaz, azokat akkor még kihagyta. A szünet után rögtön előnybe került a PMFC: a 47. percben Okoronkwo és Grumics kényszerítőzött, majd a nigériai lefutott két védőt, és 13 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A 61. percben Okoronkwo beadása után Krejci közelről a kapuba passzolt (2-0). Igen ám, de a két gyors pécsi gól sem volt elég a győzelemhez, mert kilenc perc alatt fordított a Debrecen!

A hetvenedik percben Uzoma rúgta meg a tizenhatoson belül Rezest, a megítélt tizenegyest Coulibaly a jobb sarokba lőtte. A 75. percben a kifutó kapus, Dibusz Dénes által elrúgott labdát Coulibaly emelte kapura 28 méterről, és a felső lécről végül a hálóba pattant (2-2). A 79. percben Szakály Péter, Sidibe, Coulibaly összjáték után utóbbi gurított nyolc méterről a kapuba (2-3). A helyzetek alapján járt volna a pont a pécsieknek, de a DVSC lehengerlő játékával szemben nem volt elleszerük.

– A Debrecen szellősen, felületesen védekezett a második félidő elején, ezt a Pécs kihasználta. Aztán nem adták fel, és egyenlítettek a vendégek, de nem kialakított helyzetekből, hanem váratlan szituációkból – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Toma Árpád, a pécsiek korábbi legendás játékosa. – Utána már nekik volt lélektani előnyük, és megszerezték a győzelmet. Egy valami nagyon elszomorít, és ezzel kapcsolatban nem tudom visszafogni magamat. Én kettőszázötven NB I-es mérkőzést játszottam, amikor csapatkapitány lettem a PMSC-ben. Ezt én akkor nagy megtiszteltetésnek éreztem. Most viszont valaki csapatkapitány lehet úgy, hogy életében először játszik pécsi színekben. Erre azt mondom, szomorú, a vereség pedig törvényszerű. A sikerhez kell kötelességtudat, hovatartozás-tudat, ami szerintem ebben a csapatban nincs meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik