NB I

Pécsett a dobogó fizet a legjobban

Érdemes csipkedniük magukat a PMFC futballistáinak, az új szezonra ugyanis új prémiumrendszert vezettek be a klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legjobban akkor járnak a játékosok, ha a csapat az első háromban végez, a kilencedik pozíciónál rosszabb helyezéssel viszont nem sokra mennek – írja a bama.hu.

Az előző szezonban a pocsék tavaszi szereplés kapcsán az is felvetődött, hogy a játékosok nincsenek kellően motiválva. Az alapfizetésükhöz képest ugyanis nem volt jelentős összeg a győzelmekért és döntetlenekért járó prémium, így sokan úgy vélték, néhány futballista ezért nem szaggatja úgy az istrángot, ahogy kellene.

Hogy így volt-e, sosem fog kiderülni. A PMFC új vezetősége mindenesetre ebben az ügyben is lépett: az új szezonra új prémiumrendszert dolgozott ki. Három sávot alakítottak ki a helyezések alapján. A legmagasabb összeg akkor ütheti a játékosok markát egy-egy győzelemért, illetve döntetlenért, ha a csapat az első három hely valamelyikén tanyázik, a 4-6. hely már valamivel kevesebbet ér, a 7-9. pedig még rosszabbul fizet, ennél gyengébb szereplés esetén nem jár prémium.

– Mindig az összeg felét fizetjük ki az adott mérkőzések után, a többit a szezon végén kapják meg a játékosok. Ha jól szerepel a csapat, a futballisták többet vihetnek haza, mint az elmúlt idényben – mondta Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője, aki pontos összegeket nem árult el. Annyi mindenesetre kiderült, hogy jó szereplés esetén egy körülbelül egymillió forintot kereső labdarúgó meg tudja duplázni a pénzét.

Olvasói sztorik