Hírek

Tíz pont, vagy ugrik a pénz

A teljesítmény és az eredményesség javítása érdekében ismét büntetéshez nyúl a Pécsi MFC vezetősége.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Ha a hátralévő öt fordulóban nem szerez legalább tíz pontot a csapat, a játékosok lemondhatnak a tavaszi prémiumról – írja a bama.hu.

Mink Olivér vezetőedző már a múlt pénteki sajtótájékoztatón is megpendítette, hogy a levegőben van valamiféle retorzió, ám részleteket nem kívánt elárulni. A klubigazgató, Bérczy Balázs elmondta, ismét a prémium időleges megvonásával igyekszik „motiválni” a vezetőség a játékosokat. Ha a Paks elleni, szombati mérkőzésen nyert volna a csapat, nem lépett volna életbe a szankció, a 2-1-es vereség viszont azt eredményezte, hogy élesítették a büntetést: ha a következő öt bajnokin nem szerez legalább tíz pontot a baranyai együttes, a játékosok keresztet vethetnek a tavasszal szerzett pontokért járó prémiumukra.

A PMFC eddig hat pontot szerzett 2012-ben, idegenben a Zalaegerszeggel és a Pápával, otthon az Újpesttel döntetlenezett, valamint győzött Kecskeméten, emellett négyszer kikapott.

Hasonló büntetést nemrég már alkalmaztak a klubnál, s valószínűleg azért nyúlnak ismét hozzá, mert akkor bevált. Még Mészáros Ferenc vezetőedző munkássága alatt, a Ferencváros elleni vereséget követően jött az ultimátum: ha a következő két mérkőzésen nem szerez a csapat legalább három pontot, vagy három meccsen legalább ötöt, lemondhat egy bizonyos összegről. Akkor egy bajnoki elég volt a szankció megúszásához, a PMFC győzött Kecskeméten.

Olvasói sztorik