NB I

Nem lőnek, és nem kapnak

Dibusz Dénes öröme nem felhőtlen: bár megint nem kapott gólt, de ismét elmaradt a győzelem.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Gólnélküli döntetlent játszott az újonc MTK otthonában a Pécsi MFC az OTP Bank Liga harmadik fordulójában. Egyik csapat sem jelentett komoly veszélyt az ellenfél kapujára, így nem véletlen, hogy a labda egyszer sem került a hálóba. Védenivalója persze mindkét kapusnak akadt, a baranyaiak részéről Dibusz Dénes például Tischler Patrik ziccerét fogta egyméteres távolságból (közelségből), és egy szabadrúgásnál is a helyén volt. A 21 éves hálóőr a lefújás után a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a Ferencváros és az MTK elleni mérkőzésen is jól működött előtte a védelem, de a közeljövőben azon kell dolgoznia a csapatnak, hogy a helyzetkihasználása jobb legyen.

– A bajnoki nyitányon, a Paks otthonában két gólt kapott, mégis nyert a Pécs. Azóta nem kapott gól, de nem nyert a csapat…
– Nyilvánvalóan a csapat sikere a legfontosabb, de egyénileg nagyon örülök annak, hogy az elmúlt két meccsen nem tudtak a kapunkba találni. Nagyon örülnék neki, ha nyernénk, az lenne az igazi, ha mindez kapott gól nélkül sikerülne. Ez az utóbbi két meccsen nem sikerült, mert nem tudtuk berúgni a helyzeteinket – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Dibusz Dénes.

– Az, hogy két mérkőzésen nem kapott gólt, egyben azt is jelenti, hogy a védelem is jól működik?
– Így van, mindkét meccsen nagyon jól megoldották a fiúk hátul a dolgukat. Mindkét alkalommal csak egy-két olyan szituáció volt, amikor nekem komolyabb védést kellett bemutatnom, s ez így nagyon rendben van. Most azon fogunk dolgozni, hogy a helyzetkihasználásunk jobb legyen a következő mérkőzéseken.

– A két null-null mennyiben volt hasonló, illetve eltérő?
– Annyiban hasonló volt, hogy ameddig a Fradi ellen is teljes létszámban voltunk, ott is jobbak voltunk, és nekünk voltak lehetőségeink, helyzeteink, ahogy ez az MTK ellen is volt. Próbáltuk uralni a játékot, ebből adódtak helyzetek is, sajnos Hegedűs Lajos is jól védett, így maradt a null-null…

– Hegedűs Lajos, Jova Levente, Rózsa Dániel, Dibusz Dénes… A kapus-utánpótlásra nem lehet panasz!
– Úgy gondolom, ez nem is kérdés. Vannak olyan csapatok, ahol bíznak a fiatalokban, ennek mindannyian nagyon örülünk, és a magyar kapusszakma, a magyar kapustársadalom is örül. Ez bizakodásra ad okot az utánunk következő nemzedéknek, hiszen tényleg vannak olyan csapatok, ahol tényleg oda lehet kerülni, és megkapják a bizalmat a fiatalok. Persze, ehhez az kell, hogy tudjanak vele élni!

Irány a legjobb hat!

Első tétmérkőzését játszotta a PMFC csapatában visszatérése után Szatmári Lóránd. A 23 éves támadó középpályás az előző idényt Pakson töltötte, előtte pedig Olaszországban szerepelt, ám a jelenlegi idény előtt ismét a nevelőegyesületébe igazolt.
– Háromesélyes mérkőzés volt, itt is, ott is adódtak helyzetek. Belülről úgy éreztem, hogy inkább nekünk állt a meccs – vélekedett a Rangadóhu érdeklődésére Szatmári Lóránd. – Nyernünk kellett volna, mert több lehetőségünk volt. A hátsóalakzat stabil lábakon áll, de szerintem az előrejátékkal sem volt gond, hiszen a helyzeteink megvoltak. Az én teljesítményem volt már jobb is, de szerintem az átlagnál kicsivel jobb volt. Sok új játékos van, köztük én is, össze kell még szoknunk. A médiából azt lehet hallani, hogy szeretnénk még igazolni egy-két embert, hogy a legjobb hat között végezhessünk.

Olvasói sztorik