NB I

Négy-öt játékos hiányzik Pécsett

Supka Attilának hiányérzete van, mert csapata még nem állt össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécsi MFC-nél jelentősen változott a játékoskeret a nyári időszakban. Erre persze számítani lehetett, miután az előző szezon vége előtt kiderült, hogy jó néhány labdarúgótól megválik a klub – írja a bama.hu.

A legnagyobb fogásnak egyértelműen Bodnár László számít, a 33 éves, 46-szoros válogatott jobbhátvéd nemcsak a posztján lehet húzóember, az együttes vezéregyéniségévé is válhat. Visszatért Szatmári Loránd, a technikás irányító középpályás előbb Olaszországban, majd Pakson futballozott. A Honvédtól a kapus Sánta András, és a középpályás Horváth Adrián követte Supka Attila vezetőedzőt Pécsre.

Érkeztek külföldiek is: a szerb Miroszlav Grumics Kaposváron már bizonyította, hogy jó csatár; a cseh középsővédő, Jiri Krejci remek benyomást keltett; az 1860 Münchentől érkező nigériai Eke Uzoma pedig pillanatok alatt meggyőzte a szakmai stábot. Rajtuk kívül végre aláírhatta pécsi szerződését a szlovákiai Harsányi Zoltán is.

Jelentős tehát az érkezők listája, a mester mégsem maradéktalanul elégedett a bajnoki rajt előtt.

– Elsősorban azért van hiányérzetem, mert még nem álltunk össze. Továbbá hiányzik négy-öt olyan magyar játékos a mostani keretünkből, akiket szerettünk volna szerződtetni. Sajnos többnyire a klubjaik támasztottak olyan igényeket, amelyeket nem tudtunk vállalni, de megesett, hogy a futballista kéréseit nem tudtuk és nem is akartuk teljesíteni – mesélte Supka Attila.

– Vannak olyan posztok, ahol nincs két egyforma képességű játékosom. A baloldalon a védelembe és a középpályára, a támadósorba, valamint a középpálya és a védelem közepére is kellene még egy-egy minőségi labdarúgó. A felkészülés során sokan jártak nálunk, de akik nem ütötték meg a megfelelő szintet, azokat elküldtük – mondta a szakvezető.

Supka hozzátette, Bodnár László majdnem két hetet kihagyott sérülés miatt, de már rendben van. A Paks elleni meccsen még nem játszik, de a Ferencváros ellen már biztosan ott lesz a pályán. Nagy Olivér még mindig sérüléssel bajlódik, nagyon nagy a lemaradása a többiekhez képest, Fröhlich Roland pedig az utolsó felkészülési meccsen sérült meg súlyosan.

A fiatalok közül Fodor Ferenc és Nagy Dominik is megfelelő teljesítményt nyújtott a felkészülés során, így ők ketten maradnak a felnőtt keretnél.

Olvasói sztorik