Hírek

Supka Attila hosszútávra tervez

A PMFC új vezetőedzője óvatosan fogalmaz a csapat erősségével kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felkészülési időszak végéhez közeledik Supka Attila csapata, a Pécs, csakúgy, mint a többi NB I-es együttes. Több játékos is érkezett, de a távozók listája egyelőre még mindig több nevet tartalmaz. A vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, várhatóak még érkezők, de a jelenlegi igazolások is minőségi javulást hozhatnak a csapat számára.

– Egy-két pozícióba még szeretnénk igazolni – válaszolta a Rangadó kérdésére Supka Attila, a PMFC vezetőedzője. – Igyekszünk olyan játékosokkal szerződést kötni, akik egyértelműen erősítést jelentenek a csapat számára. Katona Máté leigazolására javaslatot tettem a vezetőségnél, az ő ügye innentől kezdve a két klubon múlik. Rajta kívül is vannak még kiszemeltjeink… A másik próbajátékosunknak, Poláknak viszont megköszöntük a munkáját.

– Két alkalommal is edzőtáborba vonult a csapat. Elégedett volt az ott tapasztaltakkal?
– Mindkét edzőtáborban kiváló körülmények között készülhettünk. Szlovéniában inkább az alapozásé volt a hangsúly, míg Bükfürdőn már a technikai elemekre és az edzőmérkőzésekre fektettük a hangsúlyt. Mindkét helyszínről elmondható, hogy jól felszerelt, a felkészülést maximálisan segítő körülmények fogadtak minket. Sok játékost kipróbálhattunk, minden tekintetben jót tett a csapatnak ez a két edzőtábor.

– Az új igazolásokat is kipróbálhatta. Az erősítéseket is figyelembe véve milyen eredménnyel lenne elégedett a következő szezonban?
– Azért azt még nem mondanám, hogy erősödött a keret. Tizenhatan távoztak és eddig heten érkeztek hozzánk, ezt nem nevezném erősödésnek. Tény, hogy – mint mondtam – igyekszünk olyan játékosokat a távozók helyére igazolni, akik valóban minőségi előrelépést jelentenek a csapat számára. A célunk jelenleg egy erős középcsapat kialakítása, és egy olyan Pécs alapjainak a kiépítése, amely a következő szezonokban a nemzetközi porondra való kilépést tűzheti ki céljául.

– Arra a nemzetközi porondra, ahol most három csapatunk is szerepel. Követi ezeket a mérkőzéseket?
– Követem a nemzetközi meccseket is, természetesen. A Debrecen esetében engem nem a vereség lepett meg leginkább, hanem a mutatott játék. Ennél sokkal többre lesz szükség a Lokitól idehaza, hogy továbbléphessen. Több poszton is gyengén játszottak, ezt Nyíregyházán nem ismételhetik meg. A Videoton teljesítménye viszont bizakodásra adhat okot, jobban játszottak, mint szlovák ellenfelük. Portugál kollégám nagyon jó, bő kerettel készülhet, várható volt, hogy jó eredményt érnek el idegenben egy olyan rivális ellen, amely nem tartozik szorosan az európai élvonalhoz. Bízzunk benne, hogy hazai pályán ennél még jobb teljesítményt nyújtanak majd, és akkor nem lesz gond a továbbjutással. A Honvéd helyzete sajnos egyértelműnek tűnik, nagy sansza nem volt a csapatnak az idegenbeli mérkőzésen. Az első félidőben volt érezhetőbb inkább a két csapat közti különbség, a másodikban – érthetetlen módon – nagyon visszavett az Anzsi. Így az eredmény még mindig adhat okot a bizakodásra.

– Utóbbi csapat még önnel harcolta ki a nemzetközi szereplés jogát. Milyen érzésekkel követi az ő szereplésüket?
– Nem néztem másképpen a Honvéd meccseit, mint a többi találkozót. Ugyanúgy szorítottam természetesen nekik is. Az én döntésem volt, hogy nem folytatom a munkát Kispesten, úgy éreztem, kihoztam a maximumot a keretből, nem motivált tovább azokért a célokért küzdeni, amelyekért korábban dolgoztunk. Az az időszak lezárult, most az új feladataimra koncentrálok.

Aláírták Harsányi szerződését is

A korábban a Bundesliga első- és másodosztályában szerepelt, nigériai Eke Uzomát kettő plusz egy évre igazolta le a PMFC. A védekező középpályás posztjára hiába szerette volna szerződtetni a klub a Győr litván légiósát, Linas Pilibaitiszt, a játékosnak nem nagyon akaródzott Pécsre menni. Róla lemondtak a klub vezetői, Harsányi Zoltán szerződését viszont aláírták. A szlovákiai csatár szintén kettő plusz egy vére érkezett a baranyaiakhoz. Vele már télen megegyeztek a vezetők, de volt klubjával, a dunaszerdahelyi DAC-cal nem tudott dűlőre jutni, így szerződtetésére az elmúlt időszakban különböző adminisztratív és jogi akadályok miatt nem kerülhetett sor, egészen mostanáig.

Olvasói sztorik