NB I

Nyolc meccs, gól nélkül!

Dibusz Dénes, a Pécsi MFC kapusa immár az elmúlt nyolc mérkőzésen nem kapott gólt.

Az újonc PMFC a bajnoki rajton rögtön megszerezte első győzelmét az OTP Bank Ligában: a baranyaiak több mint háromezer szurkolónak szereztek örömet azzal, hogy Horváth Zsolt fejesgóljával megverték a szombathelyi Haladást – írja a Dunántúli Napló.

Lehet edzeni, felkészülési mérkőzéseket játszani, az igazi erőfelmérőt viszont mégiscsak a bajnoki összecsapás jelenti. A szombat délutáni Pécs–Haladás meccsen kiderült, hogy a PMFC bizony fel tudja venni a versenyt az élvonalbeli ellenfelekkel.

– Ezzel én is egyetértek – mondta Mészáros Ferenc vezetőedző, egy nappal a győzelem után. – Itthon játszottunk, tudtunk egymásért küzdeni, és egységesek voltunk. Az első húsz percben még lehetett érezni némi feszültséget, vagy talán megilletődöttséget, utána azonban kezdtünk kibontakozni. A félidőben pedig felhívtuk a figyelmet a többi között olyan dolgokra is, hogy Halmosinak már van egy sárgája…

Aztán nem sokkal később már kettő volt neki. A PMFC pedig az emberelőnnyel óriási esélyt kapott. Mészáros Ferenc rögtön cserélt is, a védők fogságában vergődő Bajzát Péter helyett behozta a robosztusabb Andorka Péter, majd Schultz Leventét, végül Horváth Zsoltot. Mindhárman jól szálltak be, de utóbbi bizonyult nyerőembernek: gyönyörű gólt fejelt a bal alsó sarokba.

Ez az egy találat pedig három pontot ért, mert Dibusz Dénes eszén egyszer sem tudtak túljárni a szombathelyiek. Érdemes megjegyezni: a pécsi kapus zsinórban immár nyolc mérkőzésen nem kapott gólt!

Olvasói sztorik