NB I

Továbbra is borzalmas…

A Pécsi MFC-Matias 3-2-re nyert az MVM Paks otthonában az OTP Bank Liga első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
MVM Paks – Pécsi MFC-Matias 2-3 (1-2)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Becséri
Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Szabó J., Báló – Fiola, Sipeki (Csehi, 72.) – Bartha (Heffler N., 56.), Kiss T. (Eppel, 55.), Kulcsár D. – Simon A. Edző: Kis Károly
Pécs: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejcí, Zseljkovics – Demjén (Horváth Zs., 72.), Horváth A., Uzoma, Wittrédi – Bajzát (Akassou, 80.), Grumics (Okoronkwo, 49.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Simon A. (36.), Heffler N. (71.) illetve Wittrédi (31.), Grumics (35.), Zseljkovics (90.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A találkozót a helyszínen tekintette meg Tököli Attila is, aki a közelmúltban majdnem visszatért Pécsre, majd a Paks második csapatával edzett, legutóbb viszont az újonc Egerrel hozták szóba…

A kezdőcsapatok összetételét böngészve a hazai kapus kilétén rögtön fennakadhattunk, hiszen Pokorni Péter volt ott a pályán, Csernyánszki Norbert csak a padon kapott helyet. A pécsieknél a Bundesliga-múlttal rendelkező nigériai Eke Uzoma képviselte a légós-frissítést, de ennél sokkal örömtelibb üzenete volt a Kozármislenyből érkező két fiatal, Fodor Ferenc és Wittrédi Dávid beállításának. Okoronkwo, valamint a Honvédtól érkezett Akassou a padon kezdett, Bodnár László, Nagy Olivér és Fröhlich Roland pedig sérülés miatt hiányzott.

Az első félidő során a paksiak közül Bartha László veszélyeztetett kétszer is fejjel, baranyai részről előbb Demjén Gábor került helyzetbe, de kapura lövését blokkolta Heffler Tibor. A folytatásban a Grumics remek passzával kiugró Wittrédi próbálkozására már nem volt ellenszer (0-1). A pozitív értelemben véve erőszakos Bajzát Péter remek egyéni megmozdulás után hajszálpontosan ívelt középre, ott Grumics emelkedett a legmagasabbra, és megszerezte a PMFC második gólját, amelyre rögtön a középkezdés után a Kulcsár Dávid kiváló beadását befejelő, Siófokról érkező paksi újonc, Simon Attila válaszolt (1-2). A gyors gólváltás után bizonyára sokakban felrémlett az előző szezonban lejátszott, nyolc találatot hozó Paks–Pécs meccs (4-4).

A szünet után lassacskán világossá vált, ezúttal szó sincs nyolc gólról, de könnyen lehet, hogy még a fele sem összejönni. A hosszú eseménytelenséget Heffler Norbert törte meg, néhány perccel a pályára lépése után, méghozzá egy gyönyörű szabadrúgásgóllal (2-2). Ez volt a fiatal játékos első találata az élvonalban, s mi tagadás, emlékezetesre sikeredett! Mint ahogy emlékezetes lett a meccs vége is, hiszen a 90. perc után Zseljkovics egy ritkán látható nagy szabadrúgásgóllal megszerezte a győzelmet a Pécsnek (2-3)!

A paksi vezetőedző, Kis Károly a közelmúltban úgy jellemezte az előző idényt: borzalmasan sok gólt kaptak. Bizony, az ellenfelek 51 alkalommal vették be az MVM Paks hálóját. Úgy tűnik, ilyen szempontból folytatódnak a borzalmak, de komolyra fordítva a szót: egyáltalán nem volt rossz ez a szombat délutáni meccs, sőt kifejezetten élvezetesre, gólgazdagra sikeredett.

– Mindkét csapat azonos hadrendben kezdte a mérkőzést. Az első tíz percben tapogatózó volt a játék, a biztonságra törekedett mindkét együttes – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János. – Aztán a Paks átvette az irányítást, a Pécs meg kontrajátékra rendezkedett be. Komolyabb helyzet nélkül, mezőnyjátékkal teltek a percek, óvatosak voltak a csapatok, keresték a másik gyenge pontját. Egy mélységi beindulásból, ellenfele nagy védelmi hibáját kihasználva váratlan gólt szerzett a PMFC, s ezután még jobban ült, amit a baranyaiak akartak játszani, biztonságos védekezésből kiindulva. A Paksnak futnia kellett az eredmény után, de hidegzuhanyként a semmiből jött a második PMFC-találat. A pécsiek még örültek az újabb góljuknak, amikor a házigazda visszajött a meccsbe.

A Kaposvári Rákóczi U19-csapatának vezetőedzője a második félidőről elmondta, az történt, amit várni lehetett: masszív, zárt védekezésből megpróbált kontrákat vezetni a Pécs.

– A Paks viszont támadásokra kényszerült, és igazán nagy helyzet nélkül egyenlített. Mindenki azt várta, hogy marad a döntetlen, amikor egy újabb nagy szabadrúgással megnyerték a meccset a vendégek – folytatta Palaczki János. – A futballt gólra játsszák, de a mérkőzés képe alapján döntetlen talán igazságosabb lett volna. Az egyértelműen látszik, hogy mindkét csapatnak van még mit dolgoznia, hiszen nagy volt az átalakítás a nyáron. Egyelőre nincsenek összhangban a pályán, de ilyen rövid alatt nem is lehet. A Pécs első féléve rámehet a csapatépítésre.

Olvasói sztorik