NB I

Kapus és középpályás Debrecenben

Egy orosz és egy német labdarúgót tesztel a napokban a DVSC-TEVA szakmai stábja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy orosz támadó középpályást és egy német kapust tesztel majd az elkövetkezendő napokban a DVSC-TEVA szakmai stábja – áll a klub honlapján.

A 21 éves középpályás, Nika Pilijev a CSZKA Moszkvától érkezett, az előző szezonban a Slovan Bratislavánál szerepelt kölcsönben. A 25 éves német kapus, Marcel Höttecke már öt meccsen védett a német élvonalban is a Borussia Dortmund csapatában. Az előző szezonban a Bundesliga II-ben szereplő Union Berlin hálóőre volt.

A DVSC még egy középsővédőt szeretne igazolni Máté Péter sérülése miatt.

A debreceni kapuskérdés egyébként az NB II-es Balmazújvárosnál is fejtörést okozott. Mint közismert, Nenad Novakovics térdében elszakadt az oldal- és keresztszalag, ezért hosszú időre kidőlt. A kapusedzője, Erdélyi Miklós, aki alkalomadtán tartalékként is szerepel, Achilles-ín műtéten esett át a napokban. A DVSC-DEAC fiatal hálóőre, a balmazújvárosi Tóth Csaba ujjproblémákkal küszködik, így a debreceniek NB I-es és NB II-es keretében mindösszesen két felnőtt kapus (Verpecz István és Vukasin Polekszics) maradt. Ezért a múlt héten a hajdúsági megyeszékhelyre visszarendelték a Balmazújvárosban, kölcsönben lévő Szécsi Gergőt.

Ezek után a másodosztályú együttesnél is a kritikus mérték alá csökkent a bevethető kapusok száma. Szalma Pálon kívül beállítható a kapusedző, Fekete Róbert is, de jelenleg a csapattal készül a debreceni U19-együttesében hálóőre is, sőt a Tiszaújvárosba kölcsönadott Barna László visszarendelése is egy lehetséges variáció a megoldásra.

Olvasói sztorik