NB I

Mint az angol szövet…

A Debrecen hazai pályán 2-1-re legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-1 (1-0)
Debrecen, 4500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros N., Máté II P. (Simac, a szünetben), Korhut – Kulcsár T. (Bódi, 54.), Varga J., Szakály P., Rezes (Ramos, 81.) – Sidibe, Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
KTE: Németh G. – Sós, Balogh B., Vaskó, Mohl – Bori, Farkas B. (Tölgyesi, 79.), Szavics, Forró (Tarabai, 63.) – Litsingi, Jorginho. Edző: Török László
Gólszerzők: Kulcsár T. (23.), Coulibaly (73.), illetve Vaskó (53.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A hosszútávúszás tíz kilométeres számának londoni olimpiai bajnokát, Risztov Évát köszöntötték a meccs előtt, és ő végezte el a kezdőrúgást is. Nem is akárhogyan: tetszetős dekázások után jött egy bombalövés, a közönség persze felállva tapsolt!

Nem bízott semmit a véletlenre a debreceni szakvezetés: a kaposvári vereség és a nemzetközi kupakudarc után mindenképpen javítani szerettek volna, ezért Varga József visszatért a kezdőbe, és ott volt Coulibaly, valamint Sidibe is.

A várakozásoknak megfelelően akciódús, élvezetes, lüktető játék alakult ki. A debreceniek előtt a pontatlanságok miatt nem adódott igazi ziccer, a vendégek valamivel pontosabbak voltak, de ígéretes helyzeteiket kihagyták. A 24. percben Coulibaly remek egyéni megmozdulása után Kulcsár Tamás szerzett vezetést a DVSC-nek (1-0), majd a másik oldalon Bori Gábor szinte azonnal egyenlíthetett volna, de ezúttal sem járt sikerrel a KTE.

A szünet után is a kecskemétiek tűntek veszélyesebbnek, és az 54. percben Vaskó Tamás révén egyenlítettek is! Rákapcsolt a Debrecen, a hazaiakat szemmel láthatóan frusztrálta az ismételt pontvesztés-veszély. Formás támadásokat vezettek, s mivel az egyiket Coulibaly értékesítette, újra győzelemnek örülhetett a bajnokcsapat (2-1). Bár a látottak alapján a KTE is rászolgált volna egy pontra…

A kudarcokkal terhes közelmúlt után a DVSC kirúgta magát, mint az angol szövet, és újra győzelemnek örülhetett! Ezen a közepes színvonalú és iramú összecsapáson az döntött a hajdúságiak javára, hogy többet tettek a sikerért.

– Két jól felkészített, jó erőkből álló csapat találkozott. Az első félidőben a hazai pályán szereplő Debrecen többet birtokolta a labdát, de a Kecskemét kontrái nagyon veszélyesek voltak – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Bérczy Balázs, a Pécsi MSC, az Újpest, illetve a magyar válogatott egykori játékosa, a PMFC korábbi ügyvezetője. – Coulibaly klasszis egyéni megoldása döntött az első gól előtt. A szünetben csak egy góllal vezetett a DVSC, de a második félidő elején úgy tűnt, ez az előny megnyugtató a hajdúságiak számára. A KTE kezdett dominálni, és egyenlített is. A debreceniek megrázták magukat, s ismét Coulibaly tudása döntött. Minőségibb játékosok vannak a DVSC-ben, megoldásaikkal képesek mérkőzéseket eldönteni, ezúttal is ez érvényesült.

Olvasói sztorik