NB I

„Lényeg, hogy pályán legyek”

Az MTK ellen gólt szerző Sós Márkó szerint akár a dobogóra is odaérhet a KTE.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Nyáron az NB II-ből kiesett REAC csapatától igazolt Kecskemétre Sós Márkó. A több poszton is bevethető játékos olyannyira meggyőzte a szakvezetést, hogy az első és a második fordulóban is a kezdő tizenegybe jelölték, az MTK ellen ráadásul fejesgóllal hálálta meg Török László vezetőedző bizalmát. A 21 éves jobbhátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, maradt benne némi hiányérzet a vasárnapi bajnoki meccs miatt, de csapattársaival együtt dolgozik tovább, hogy nagy sikereket érjen el a KTE-vel.

– Igazságos döntetlen született az MTK ellen, vagy elégedetlen az egy-egyes eredménnyel?
– Nyerhető meccset engedtünk ki a kezünkből. A második félidőben nagyon beleerősített az MTK, amelynek sajnos gólt is sikerült szereznie. Kicsit bánkódom, hogy nem sikerült nyernünk. Nagyobb szerencsével itthon tarthattuk volna a három pontot – válaszolta a Rangadó megkeresésére Sós Márkó.

– 2015-ig állapodott meg a vezetőkkel, ráadásul úgy tűnik, kezdőként számolnak önnel. Ennyire bíznak a képességeiben a KTE-nél?
– Próbálok megfelelni a szakvezetés elvárásainak. Természetesen örömmel fogadom, hogy a kezdőcsapatban kaptam helyet. Eddig minden jól alakul az én szempontomból, bízom a további sikeres folytatásban, dolgozom tovább keményen.

– Több poszton is bevethető játékos hírében áll. A pálya melyik részén játszik a legszívesebben?
– Inkább a középpályán érzem otthon magam, persze ott játszom, ahol az edző kéri. Most jobbhátvédként kell a maximumot nyújtanom. A lényeg az, hogy pályán legyek.

– Hogy látja a Kecskemét esélyeit és az erőviszonyokat a bajnokságban?
– A negyedik-ötödik hely reális lehet. Sok munkával és szerencsével akár még a dobogóra is esélyesek lehetünk. A Debrecen és a Videoton talán a mezőny előtt jár valamivel erősségben, de utánuk nagy verseny lehet. Kezd összeérni a gárda, az eredmények is jönnek majd, úgy érzem.

Hegedűs Ádám távozott

A Kecskeméti TE sajátnevelésű támadója közös megegyezéssel távozott. Hegedűs 2006-ban még az NB II-ben mutatkozott be Kecskeméten, és az idény során 14 mérkőzésen három gólt szerzett, később pedig Olaszországba igazolt. 2008 nyarán a feljutást követően tért vissza, és a REAC elleni idegenbeli bajnokin győztes gólt lőtt. Összesen 17 NB I-es meccsen viselte az alföldiek mezét, most viszont távozik a klubtól.

Olvasói sztorik