NB I

Pontot mentett az MTK

Közelebb állt a győzelemhez a Kecskemét hazai pályán az MTK ellen, de be kellett érnie 1-1-es döntetlennel az OTP Bank Liga második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK 1-1 (1-0)
Kecskemét, 2500 néző. Játékvezető: Bognár
Kecskemét: Németh G. – Sós, Koszó, Vaskó, Mohl – Tölgyesi (Tarabai, a szünetben), Farkas I B. (Bertus, 56.), Szavics – Bori, Litsingi, Jorginho. Edző: Török László
MTK: Hegedűs – Wolfe (Kelemen, 39.), Kálnoki Kis (Ladányi, a szünetben), Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Könyves, Nikházi (Balajti, 66.), Csiki – Tischler. Edző: Garami József
Gólszerzők: Sós (43.), illetve Könyves (75.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az első félidőben a Kecskemét többet támadott, s már a harmadik percben helyzetbe került: Bori Gábor szöglete után Jorginho fejelt hét méterről, Hegedűs azonban bravúrral védett, és hajszálpontosan ugyanez a koreográfia ismétlődött meg a 13. percben. A 43. percben Litsingi bombáját Hegedűs szögletre ütötte, a sarokrúgás után Sós Márkó a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

A második félidőben az MTK a mezőnyben átvette a játék irányítását. Az 56. percben Csiki Norbert szépen tolta el a labdát a kimozduló Németh Gábor mellett, majd Tischler Patrik elé passzolt, aki hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt. A 68. percben Tischler egyedül vihette a labdát a kapusra, de Németh megint óriásit védett. A 75. percben Jorginho adott középre, Tarabai elhúzta a kapus mellett a labdát, majd tíz méterről a kapufát találta el. Az ellentámadás végén Könyves Norberthez került a labda, aki 12 méterről a bal felsőbe helyezett (1-1). A hátralévő időben sok hibával játszottak a csapatok, az eredmény így már nem is változott. A 81. percben Szavics passza után Jorginho 11 méteres lövését védte ismét Hegedűs.

– Az első félidőben egyértelműen jobb volt a Kecskemét, a másodikban azonban nagyon szépen összekapta magát az MTK – értékelte a látottakat Kardos József, a Rangadó.hu szakértője, az Újpest egykori legendás játékosa, a találkozó MLSZ-ellenőre. – A hazaiak kontrákból eldönthették volna a mérkőzést, ehelyett a fővárosiak egyenlítettek. A két gólon kívül is voltak próbálkozások, nem volt rossz mérkőzés, átlagos összecsapásnak mondanám. A Kecskemétnek több helyzete volt, veszélyesebben játszott a meccs jelentős részében, de a látottak alapján, összességében igazságos eredmény a döntetlen.

Olvasói sztorik