NB II

Testközelből élték át a győri hengert

Erős Gábor jóvoltából egy hónap után kapott gólt a Győri ETO.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC a keddi Ligakupa-találkozón 5-1-re kapott ki a városi rivális Győri ETO-tól, az elmúlt hétvégén pedig az NB II Nyugati-csoportjának sereghajtójától, a Bajától szenvedett 3-1-es vereséget. Eddig tehát nem ez a legfényesebb hete Csank János vezetőedző legénységének, habár a Csákvár elleni hazai bajnoki még hátravan. Erős Gábor az év elején Görögországból igazolt a kisalföldiekhez, azonban a tavaszi idényt ki kellett hagynia, mivel az előző szezonban már két együttesben szerepelt. Idén többnyire csereként kap lehetőséget, nem úgy tegnap, amikor végigjátszotta a Ligakupa-meccset, és a bizalmat góllal hálálta meg. Ráadásul az ETO egy hónap után kapott újra gólt tétmérkőzésen.

A 32 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a győri siker titkáról, csapata formájáról, és saját maga szerepéről is.

– Reális a négygólos különbség a Győr és a Gyirmót között?
– Ennyire nem nagy a különbség a két csapat között, mint ahogy a tegnapi eredmény mutatja. Az ETO az elején nagyon bekezdett, kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit. Kellett egy fél óra, mire felocsúdtunk, onnantól már nagyjából felvettük a versenyt, sőt a második félidőben már egyenrangú ellenfelek voltunk – mesélte Erős Gábor a Rangadó megkeresésére.

– Miért ilyen jó ez az ETO? Mit tapasztalt?
– Nagyon fegyelmezetten játszanak, mindenki a helyén van és tudja a szerepét. Precízek, gyorsak, nagyon masszívak hátul, elől pedig rendkívül veszélyesek, és sok gólt is lőnek, a mesterük pedig mindig kiválasztja a legmegfelelőbb taktikát. Nem véletlen, hogy az NB I-ben is ilyen sokáig nem kaptak gólt, valamint a hétmeccses győzelmi sorozatuk is önmagáért beszél. Kedden testközelből is tapasztalhattuk, miért ennyire jók, véleményem szerint az aranyérem legnagyobb várományosa jelenleg a Győr.

– A Gyirmót viszont mintha kicsit gödörben lenne mostanában…
– Nem mondanám, hogy gödörben vagyunk, de az tény, ha elhagyjuk a Gyirmót táblát, megváltozik a csapat képe, nem tudunk úgy szerepelni, mint az otthoni találkozóinkon. Hiszen hazai pályán eddig magabiztosak vagyunk, négyből négyszer nyertünk, idegenben viszont csak két pontot szereztünk négy meccsen, ami elkeserítő. Baján ráadásul persze, hogy a mezőny legjobb teljesítményét a hazaiak kapusa nyújtotta, pedig ott is sokáig egykapuztunk, a helyzeteink tehát megvoltak. De dolgozunk tovább, Gyirmóton mindenkinek az a célja – én is azért igazoltam ide –, hogy bajnokságot nyerjünk, hiszen a körülmények adottak ahhoz, hogy az élvonalban szerepeljen a csapat.

– A bajnokságban legtöbbször csak csereként jut szóhoz. Mennyire elégedett ezzel az epizódszereppel?
– Persze, minden játékosnak az a vágya, hogy lehetőleg kilencven percet pályán legyen. Azt tudni kell, hogy amikor januárban ideigazoltam, akkor félévet ki kellett hagynom a szabályok szerint. Csank mester pedig úgy gondolja, úgy tudok a leginkább játékba lendülni, ha először csereként küld be húsz-harminc percekre. Azonban bízom benne, hogy akár már a következő bajnokin, a Csákvár ellen a kezdőcsapatban találom magam.

Olvasói sztorik