NB II

„Az élre kell állnunk”

A Gyirmót védője, Csizmadia Csaba jövőre már az NB I-be futballozna új csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC együttese hét forduló után a harmadik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjában, három ponttal lemaradva a listavezető Puskás Akadémia FC csapatától. A kisalföldiek eddig minden hazai meccsükön remekeltek, legutóbb a Sopront verték 3-0-ra, idegenben azonban még nem sikerült nyerniük. A nyáron igazolt rutinos védő, Csizmadia Csaba a Rangado.hu megkeresésére értékelte a Sopron ellen aratott győzelmet, és elárulta, maguk sem tudják, miért nem megy nekik vendégként.

– Úgy gondolom, sima mérkőzés volt a javunkra – kezdte a 27 éves Csizmadia Csaba. – Igaz, hogy negyedóra után emberelőnyben futballoztunk, de ha nincs a kiállítás, akkor is nyertünk volna. Sokkal jobban játszottunk a Sopronnál, igazából nem is nagyon jöttek el a kapunkig. Teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot, magabiztos győzelem volt.

– Hét forduló után ott vannak az élmezőnyben, hogy látja a csapat eddigi szereplését?
– Ha nem is az élmezőnyben, de ott vagyunk az elején. Alapvető elvárás saját magunk részére is, hogy ott tanyázzunk a tabella tetején. Azt gondolom, nagyon erős keretünk van, muszáj, hogy ott legyünk. Volt egy-két mérkőzés, amit elszúrtunk magunknak, és pontokat veszítettünk, a következő találkozókon már nem szabad hibáznunk. Igazából nem vagyunk még a toppon, hiszen a táblázat élére szeretnénk kerülni, és ott befejezni a szezont. Koncentrálnunk kell, hogy az élre állhassunk, és ott is maradjunk.

– Ezek szerint a bajnoki cím megszerzése a cél a Gyirmóton…
– Természetesen! Az volt, és az is a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. NB I-es csapatot szeretnénk mi játékosok, illetve a klub tulajdonosa is.

– Ehhez azonban idegenben is el kéne kezdeni győzniük, hiszen eddig még idén nem sikerült idegenben három pontot szerezniük.
– Abszolút így van, sajnos mi sem tudjuk, hogy mi lehet a baj. A felkészülés során csak idegenben játszottunk, és kiválóan szerepeltünk mindig. Ezért különös érdekes számunkra is, hogy valamiért eddig még nem sikerült nyernünk.

– Szombaton a Baja ellen megtörhet ez a rossz sorozat.
– Nagyon bízom benne, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Utolsó helyen állnak a bajaiak, mi azonban nem becsüljük le őket. Ugyanúgy készülünk, mintha a listavezetővel játszanánk. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, nekünk azt kell mutatnunk a meccseken, amit hét közben gyakorolunk az edzéseken. Ha ez sikerül, akkor nem lehet gond.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik