nb2
NB II

A Puskás kiütötte a Gyirmótot!

A házigazda Puskás Akadémia nyerte az NB II hatodik fordulójának nyugati rangadóját a Gyirmót ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két veretlen együttes találkozott Felcsúton, és a listavezető Puskás Akadémia nem kegyelmezett Csank János csapatának, úgy nyert 5-2-re az élvonalba igyekvő győriek ellen, hogy a 37. perctől emberhátrányban játszott! Ezzel természetesen megerősítette vezetőhelyét a tabellán. Első sikerét ünnepelhette a Baja, ismét nyert a Csákvár és a Sopron.

Keleten a szezont jól kezdő Orosháza ezúttal Cegléden szaladt bele egy méretes pofonba, a sereghajtó Szolnok első sikere pedig továbbra is várat magára, sőt a Kazincbarcika már 2-0-ra is vezetett a Véső utcában, a hazaiak a 92. percben egyenlítettek. Az esti, villanyfényes rangadót a Nyíregyháza nyerte 2-0-ra a Vasas ellen.

A rosszul rajtoló, egy győzelem után négy vereséget szenvedő, és a közelmúltban edzőt váltó Balmazújváros nyerni tudott a Ferencváros II otthonában. A kispadon a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János ült megbízott szakvezetőként. Ezúton is szívből gratulálunk neki és együttesének. A fővárosiak a szünetben 2-0-ra vezettek, de a hajdúságiak 18 perc alatt megfordították a meccset.

Az első félidőben a vendégek egy kapufával nyitottak, amit követően az erős kerettel játszó ferencvárosiak teljesen átvették az irányítást. A huszadik perc környékén Holman kétszer is nagy helyzetbe került, a második szituációnál a korábbi FTC-kapus, Mester Tamás a gólvonal előtt csípte el a labdát. A 31. percben Gyenes Dávid is bemutatott egy bravúrt, majd a 38. percben Birtalan éles, kipattanó labdáját Beliczky közelről a hálóba lőtte (1-0) – tudósít az FTC honlapja. Két perccel később Beliczky szögletét Nehéz kotorta a hálóba, így a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak a hazaiak.

A szünet után a Balmazújváros három villámgyors góllal 18 perc alatt megfordította a mérkőzést (2-3), sorrendben Szőllősi, Sárközi és Belényesi volt eredményes. A hidegzuhanyt követően a ferencvárosiak rendezték a sorokat, és a játék ismét áttevődött a vendégek térfelére. Az újabb gólok ugyanakkor elmaradtak, így az eredmény nem változott: a Balmazújváros 3-2-re győzött az Albert-stadionban. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az utolsó percekben Vattai Balázst egy kemény belépőt követően azonnali pirossal kiállították, így tíz emberrel fejezte be a találkozót az FTC.

NB II, 6. forduló

Keleti-csoport

Ferencvárosi TC II – Balmazújváros FC 2-3 (2-0)

Restart-Ceglédi VSE – Orosháza FC 5-1 (3-1)

Szolnoki MÁV FC – Kazincbarcikai BSC 2-2 (1-2)

Nyíregyháza Spartacus – Vasas SC 2-0 (0-0)

Vasárnap

Békéscsabai Előre 1912 SE – Újpest FC B, 16 óra

Mezőkövesd-Zsóry – Szeged 2011, 16 óra

Putnok VSE – DVSC-DEAC, 16 óra

Pénteken játszották

Dunakanyar-Vác – Budapest Honvéd-MFA 2-3 (1-2)

Nyugati-csoport

Aqvital-Publo Csákvári TK – Szombathelyi Haladás II 2-0 (1-0)

Bajai LSE-Kalo-Méh – MVM Paks II 4-0 (1-0)

Puskás Akadémia FC – Gyirmót FC 5-2 (3-1)

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Győri ETO FC II 3-2 (1-0)

Vasárnap

Kaposvári Rákóczi II – Szigetszentmiklósi TK-Erima, 11 óra

BKV Előre – FC Ajka, 16 óra

Pénteken játszották

Kozármisleny SE – Duna FC Tatabánya 3-2 (2-1)

Veszprém FC – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik