NB II

Nézőcsalogatásban is fejlődni!

Mátyás Tibor lett az NB II-es bizottság elnöke a szövetségben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kinevezték az MLSZ NB II-es bizottságának élére Mátyás Tibort, a BKV Előre szakosztályelnökét. Az alelnöki tisztséget Margitai Zoltán, a Gyirmót FC Győr ügyvezetője tölti be. Az elnöki poszt Kutasi Róbert tavaszi halálával üresedett meg.

A Rangadó.hu érdeklődésére a testület új vezetője kifejtette, a korábbi vívmányokat mindenképpen szeretnék megtartani, de külföldi példák segítségével tovább növelnék a másodosztály vonzerejét, értékét. Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy javuljon a pályák, a stadionok minősége, és több néző járjon ki a meccsekre.

– Hogyan alakult az utódlás folyamata?
– A főtitkár felkérte a bizottságot rajtam keresztül, hogy döntsünk, hogyan tovább. Ő másban nem gondolkodott, a bizottság működött, rendben voltak a dolgok – mesélte a Rangadó megkeresésére Mátyás Tibor. – A kérdés az volt, tudunk-e magunk közül választani elnököt. A bizalom megvolt a bizottság felé, a többiek úgy döntöttek, én lépjek elő elnökké, ezt az elnökség támogatta.

– Melyek azok a vívmányok a korábbi időszakból, amelyeket megtartanak?
– Beszéltük a főtitkárral is, hogy próbálunk olyasmit kidolgozni, ötletelni, amivel az NB II-t még rangosabbá tehetnénk akár külföldi példák alapján is. Mindenképpen jónak találom az NB II-es válogatottak összeállítását, ezt mindenképpen folytatjuk. Bognár György lesz a nyugatiak edzője, keletről pedig Véber Györgyöt fogjuk felkérni. Huszonhárom év alatti magyar gyerekeket szeretnék látni ebben a programban, a másodosztálynak egyébként is erről kellene szólnia.

– Várhatók-e újítások, újdonságok a bizottság részéről?
– Amondó vagyok, és ez nem nagyképűség, hogy amit eddig kitaláltunk és megcsináltunk, az nem rossz, azt nem szabad megszüntetni. Örülnék, ha ki tudnánk találni mellé olyasmit, amitől még értékesebb lenne az NB II. Persze, a repertoár egy idő után beszűkül, csodák nincsenek. A pénzeket is fel tudtuk tuningolni a közelmúltban, a másodosztályú klubok immár komoly összegeket kapnak. Nagyon fontos célunk, hogy a pályák jobbak legyenek, ezt részben a licenckövetelmények szigorításával próbáljuk elérni. Ne a tyúkólban öltözzünk, legyen legalább száz fedett ülőhely, és az egész környezet olyan legyen, hogy a nézők szívesen jöjjenek ki. Itt vannak a TAO-pénzek, ebből is lehet építeni, szépíteni. Ha megnézed külföldön a másodosztályt, olyan, mintha az élvonal lenne. Ha megnézed a magyar NB II-t, elsírod magad. Azt ne is nézzük, mennyit keresnek külföldön a játékosok.

– Hamarosan beköszönt az egycsoportos NB II időszaka. Továbbra is jó döntésnek tartja?
– Biztos vagyok benne, hogy jó dolog az egycsoportos rendszer, hiszen így megszűnik a belterjesség. Reméljük, többen kimennek a meccsekre, hiszen személy szerint nekem nagyon fáj, hogy sok helyen kétszáz néző előtt zajlanak a meccsek. Van négy-öt csapat, amelynek hat-hétszáz, adott esetben ezerfős közönsége van, de ez is kevés, ha arra gondolok, hogy annak idején Kecskeméten hatezer néző előtt játszottunk. Bánt, hogy ezen nem tudunk túllépni. Annak idején kitaláltuk, hogy ingyen legyen a belépés, és egy korsó sör is járt ajándékba. A kétszázhoz képest ötvennel többen jöttek ki… De kétezernél talán ez már kétezer-ötszáz lenne. Itt a kétszázzal van a baj! Jó lenne, ha a BKV Előre kilógna a mezőnyből a kétszáz nézőjével. Én már afelé megyek, hogy ne szedjenek pénzt sehol. De nem tudom, vidéken ez milyen hatással lenne a klubok költségvetésére. Érdemes lenne kipróbálni. Nem tudom, hogy azért nem mennek ki az emberek, mert nem engedhetik meg maguknak?! Ha nem nő duplájára a nézőszám, akkor nem, de ezt addig nem tudjuk meg, ameddig ki nem próbáljuk. Nézőcsalogatásban is fejlődni kellene.

Olvasói sztorik