NB II

Homma döntött Veszprémben

A Veszprém hazai pályán 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg ellen az NB II Nyugati-csoportjának hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 6. forduló
Veszprém FC – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)
Veszprém, 500 néző. Játékvezető: Németh Á.
Veszprém: Kiss M. – Nagy Á., Császár A. (Makrai, a szünetben), Hevesi-Tóth, Bosnjak – Molnár T. (Mosberger, 75.), Fomumbod, Molnár Z., Leitold – Szabó Zs. (Szőlőskei, 88.), Homma. Edző: Vágó Attila
ZTE: Vlaszák – Simonfalvi, Budovinszky, Kovács G., Hajdú N. – Szalai T., Nánási (Babati B., a szünetben), Máté I P. (Kocsárdi, a szünetben), Grbics – Frizoni, Krajczár. Edző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Homma (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét gárda nagyon készült a meccsre, hiszen egyik sem úgy rajtolt a bajnokságban, ahogy a játékosok, az edzők, a vezetők és a szurkolók megálmodták. Különösen a veszprémi edző, Vágó Attila volt nagyon elszánt, hiszen három-négy percenként figyelmeztetnie kellett a játékvezetőnek reklamálásai miatt – tudósít a Zalai Hírlap.

De kapott korai figyelmeztetést a ZTE is, hiszen már a hetedik percben megzördült a hálója. Jobbról érkezett a labda, s bár a védelem közepe nem ugyanolyan összeállításban játszott, mint legutóbb Tatabányán, de tagjai pontosan olyan nagy hibát vétettek: továbbcsúszott a labda a hosszú oldalra, a kapufa magasságában tanyázó Homma pedig három méterről a hálóba lőtt (1-0). Nagyobb sebességre kapcsolt a ZTE, de az utolsó passzok nem sikerültek. Látszott, hogy akar a társaság, de mivel a veszprémiek is nagy elánnal futballoztak, mezőnyfölényt sem tudtak kiharcolni a vendégek.

Feltűnő volt a technikailag remek adottságokkal rendelkező Grbics pontatlansága. A 20. percben Nánási életerős lövése jelentette az első veszélyt a hazaiak kapujára. Nem sokkal később Bosnjak óriási bravúrral, becsúszva szerelte a kaputól mintegy hat méterre a nagyszerűen kilépő Máté I Pétert.

A második félidőben nagyot változott a helyzet, miután Preisinger Sándor átszervezte a csapatot. A két szélső középpályás, Simonfalvi és Babati rendre megbontotta a hazai védelmet, de a nagyobbnál nagyobb helyzeteket sem sikerült értékesíteniük a zalaiaknak. A második 45 percben legalább 70-80 százalékban a ZTE birtokolta a labdát, de ez nem sokat ért. Szalai, Simonfalvi, Krajczár és társaik minden helyzetet elrontottak, vagy a remek napot kifogó Kiss Máté védett óriási bravúrral. A végén a másik oldalon Homma lövését védte Vlaszák Géza.

Ezúttal a játék képe alapján a ZTE nem érdemelt vereséget. A futball régi igazsága viszont, hogy önbizalom nélkül nehéz döntő pillanatokban a legjobb lehetőséget választani. A zalaiak számos ziccert elhibáztak és fájó vereséget szenvedtek a hősiesen küzdő Veszprém otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik