NB II

Majdnem megbüntették saját magukat

A Kozármisleny hazai pályán 3-2-re nyert a Tatabánya ellen az NB II Nyugati-csoportjának hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 6. forduló
Kozármisleny SE – Duna FC Tatabánya 3-2 (2-1)
Kozármisleny, 500 néző. Játékvezető: Becséri
Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Balaskó Cs., Tányéros, Kiss M. – Szabó B., Koller – Karacs (Schmidt, 72.), Boda (Kovács T., 62.), Zsdrál – Városi (Puskás, 78.). Edző: Márton Gábor
Tatabánya: Dombai – Almási, Izing, Böjte (Hegedűs N., 55.), Törtei (Domokos, 44.) – Oláh G. – Bakos (Szappanos, 26.), Huszák – Skriba, Csovics, Móri. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Koller (tizenegyesből 26., tizenegyesből 40.), Zsdrál (49.), illetve Móri (8.), Huszák (tizenegyből, 85.)
Kiállítva: Szabó B. (89.), illetve Dombai (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hét perc kellett az első nagy helyzethez, ez még kimaradt tatabányai részről, de a következő már nem, így Móri Tamás megpattanó találatával, fél perccel később megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). A folytatásban is ők domináltak, újabb ziccerig is eljutottak, de a Kozármisleny lassacskán kezdett magához térni, és egyre többször merészkedett előre. A 25. percben a játékvezető előbb nem adott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a hazaiaknak, de fél perccel később, egy újabb buktatásnál már nem habozott: kiállította Dombai András kapust, és büntetőt ítélt. A baranyai ítélet-végrehajtó, Koller Krisztián nem hibázott, a csereként beállt Szappanos Péter tehetetlen volt (1-1).

A 31. percben a bíró tovább rontotta a statisztikáját, ezúttal egy tatabányai kezezést hagyott megtorlatlanul. Az emberelőnyben lévő hazaiak gyakori látogatók voltak a tatabányai tizenhatoson belül, de sorra puskázták el helyzeteiket. A 42. percben Böjte Attila szabálytalankodott Városi Viktorral szemben, ezúttal járt a tizenegyes (úgy látszik, a játékvezető minden második alkalommal hajlandó befújni a büntetőt), és Koller ezúttal is belőtte (2-1). Bár korán hátrányba került a Kozármisleny, a szünetre már előnnyel mehetett, de ehhez kellett a 44. percben két bravúrt bemutató kapus, Sólyom Csaba is.

Alig kezdődött el a második félidő, Zsdrál Miroszláv remek egyéni megmozdulása révén megszerezte első akciógólját a házigazda (3-1). A 62. percben Izing Martin szerzett gólt a Tatabánya gyönyörű szabadrúgása után, de a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg. A vendégek ezzel jelezték, ember- és gólhátrányban sem adták fel a meccset, de a Kozármisleny gyorsan visszaszerezte a játék irányítását. Igen ám, a 85. percben Szabó Balázs kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, jöhetett a meccs harmadik büntetője, amelyet Huszák Tamás értékesített, így egy gólra zárkóztak a látogatók (3-2). Szabó kisvártatva megkapta második sárga lapját is, így a hajrában egyenlővé vált a létszám, és a tatabányaiak az utolsó percekben az egyenlítésért támadhattak, de nem jártak sikerrel.

Érdekes, élvezetes találkozón győzött a hosszú ideig emberelőnyben játszó Kozármisleny, amely azonban döbbenetesen sok helyzetet hagyott ki, pláne a második félidőben. Tegyük hozzá, a vendégek cserekapusa, Szappanos Péter bravúrosan teljesített.

További eredmények és program

Nyugati-csoport
Veszprém FC – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)

Szombaton játsszák

Aqvital-Publo Csákvári TK – Szombathelyi Haladás II, 16 óra

Bajai LSE-Kalo-Méh – MVM Paks II, 16 óra

Puskás Akadémia FC – Gyirmót FC, 16 óra

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Győri ETO FC II, 18 óra

Vasárnap játsszák

Kaposvári Rákóczi II – Szigetszentmiklósi TK-Erima, 11 óra

BKV Előre SC – FC Ajka, 16 óra

Keleti-csoport
Dunakanyar-Vác – Budapest Honvéd-MFA 2-3 (1-2)

Szombaton játsszák

Ferencvárosi TC II – Balmazújváros FC, 16 óra

Restart-Ceglédi VSE – Orosháza FC, 16 óra

Szolnoki MÁV FC – Kazincbarcikai BSC, 16 óra

Nyíregyháza Spartacus – Vasas SC, 20 óra

Vasárnap játsszák

Békéscsabai Előre 1912 SE – Újpest FC B, 16 óra

Mezőkövesd-Zsóry – Szeged 2011, 16 óra

Putnok VSE – DVSC-DEAC, 16 óra

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik