NB II

Kiprich várakozó üzemmódban

A bányászváros legendája nem érti, miért nem hosszabbítottak szerződést vele.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Mint ismert, a tavalyi idényben Tatabányán edzősködő Kiprich József közös megegyezéssel távozott az NB II Nyugati-csoportjában szereplő együttes kispadjáról. A Rangadó.hu kíváncsi volt, mivel foglalkozik manapság a szakember. Kiprich József honlapunk megkeresésére elárulta, hogy jelenleg csapatot keres, és továbbra is keresi az okokat, vajon miért nem maradhatott Duna FC Tatabánya vezetőedzője?

– Jelenleg nem nagyon van dolgom, nem edzősködöm sehol, csapatot keresek – mesélte Kiprich József. – Egyelőre sajnos semmilyen ajánlatom nincs, ezért várakozó üzemmódban vagyok. A tavalyi évre visszatekintve azt gondolom, hogy amit vállaltam, azt teljesítettük. Az első hatba kerülés volt a célkitűzés, és egyszer sem voltunk a haton kívül. A szerzett pontok alapján a csapat a negyedik helyen végzett a másodosztályban, két pontot sajnos levontak tőlünk. Arra a kérdésre, hogy miért nem maradhattam edző, én is csak keresem a válaszokat. Csak tippelgetek, de előbb-utóbb azért remélem kiderül. Úgy érzem, a végére úgy összeállt a gárda, hogy neki lehetett volna ugrani ennek a szezonnak, és esélyesek lettünk volna akár az aranyéremre is.

A Feyenoord egykori kiváló játékosa a mai napig legendának számít Hollandiában, így tehát vele kapcsolatban adódik a kérdés, mire számít a magyar válogatottól a soron következő két mérkőzésen, a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán?

– Andorrát mindenképp meg kell vernünk, ha azt szeretnénk, hogy legyen keresnivalónk ebben a sorozatban. Utána jönnek a hollandok, egyszerűen muszáj, hogy csináljunk egy bravúrt. Úgy látom, hogy bravúr nélkül nem lesz esélyünk – vélekedett Kiprich József. – Ettől a két meccstől négy pontot várnék, illetve szeretnék, de szerintem a négy egység reális cél is lehet. Ezt arra alapozom, hogy a hollandok azért egész szépen felforgatták a csapatukat. Igaz, hogy leszerepeltek a nyári kontinenstornán, és ezért ég bennük a bizonyítási vágy, de nagyon átalakulóban van az együttesük, rengeteg az új játékos, akiket most fognak majd kipróbálni. Hazai pályán pedig bármi megtörténhet!

Olvasói sztorik