Hírek

Maradnának az élen

Oross Márton NB I-es meccsen is játszana a Gyirmót színeiben Szombathelyen.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Nyáron a Haladás együtteséből igazolt az NB II-ben szereplő Gyirmót FC-hez Oross Márton. A 31 éves támadó a Veszprém elleni, 4-2-re megnyert bajnokin gólt szerzett, szerdán pedig már Ligakupa-találkozón bizonyíthat volt csapata ellen Szombathelyen. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szeretne bajnok lenni az egyre inkább belelendülő kisalföldiekkel.

– Milyen volt a Veszprém elleni találkozó? Elégedett volt a csapata és saját maga teljesítményével?
– A három bajnoki meccsünkből ez volt a leginkább meggyőző, végig fölényben játszottunk és tulajdonképpen nagyobb arányban is nyerhettünk volna egy nagyon jó csapat ellen. Ebből a találkozóból meríthetünk erőt a továbbiakban is.

– Három forduló után a tabella élén tanyáznak, a bajnokság végén is ez a céljuk?
– Igazából nem titkolt célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, persze ez bizonyos terhet is tesz a csapatra, de aki nem tud teher alatt játszani, az ne is menjen sportolónak. Rengeteg jó játékos alkotja a keretünket, akik megfordultak már az NB I-ben, hogy Csank Jánosról, az edzőnkről ne is beszéljek. A célunk az, hogy a pályán is realizáljuk az erőviszonyokat.

– Sikerült már beilleszkednie?
– Tulajdonképpen én hazajöttem Gyirmótra, hiszen ezen a környéken nőttem fel, nem csöppentem új közegbe. A csapattársak egy részével még ismerkednem kellett, de többségükkel már játszottam együtt, úgyhogy ezzel sem volt probléma.

– Várja a szerdai, szombathelyi vendégszereplést?
– Ha csak ellenfélként is, de jó lesz visszatérni. Igazából én nyáron úgy köszöntem el, hogy egy év kihagyás után a pályán majd úgyis találkozunk. Nos, a Ligakupában már idén játszhatok a volt csapatom ellen. Rengeteg barátot szereztem Szombathelyen, úgy gondolom, sok szurkoló szimpatizált velem a Halinál, nyilván voltak olyanok is, akik kevésbé, de összességében jó érzéssel tekintek vissza erre az időszakra.

Olvasói sztorik