NB I

Gyirmótra igazolt Oross Márton

Két új arc, Seper Ákos és a portugál Silvério is részt vett a Haladás első edzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délelőtt egyórás megbeszéléssel kezdte el a felkészülést a Haladás. A játékosok mellett ott volt Illés Béla, Tóth Miklós és dr. Czeglédy Csaba is. Utóbbi kettőnek nehéz dolga volt, amikor egy óra alatt meg kellett nyugtatni a játékosokat. A haladasfc.hu információi szerint a háttérben a többségi tulajdonos önkormányzat időarányos fizetési elmaradása áll. Állítólag Artner Tamás vezetőedző ezért ki is jelentette, hogy amíg nincsenek rendezve a tartozások, szó sem lehet új játékos igazolásáról. A labdarúgók azt kérték, hogy péntekig kezdődjenek meg a kifizetések.

Az első tréningről hiányzott Sipos Norbert, Goran Vujovics és Marian Sluka is, ők biztosan távoznak. Oross Márton sem marad, az NB II-es Gyirmót csapatában folytatja. Bár a 31 éves támadónak jövő nyárig még élő szerződése volt a Haladással, a felek végül közös megegyezéssel felbontották azt, a játékos pedig a Gyirmót együttesében folytatja pályafutását. 2008-ban igazolt Szombathelyre, 111 élvonalbeli meccsen 22 gólt lőtt.

Extrapihenőt kapott Halmosi Péter, és a két utánpótlás válogatott, Iszlai Bence és Radó András.

Az első edzésen két új arc tűnt fel: Seper Ákos, akinek jelenleg nincs csapata. Bekapcsolódott a közös munkába, de egyelőre többről nincs szó. Ott volt a legutóbb a portugál Sertanense FC együttesében futballozó 24 éves támadó, Silvério Pinto is. A vezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy megerősítse a csapatot: közel van a visszatéréshez Andorka Péter, a közönség korábbi kedvence.

– A vezetők megkérdezték, hogy akarunk-e edzőtábort, de köszönettel visszautasítottam a lehetőséget, hiszen Szombathelyen minden adott a munkához, sok külföldi együttes pedig a szomszédos Ausztriában edzőtáborozik, velük összecsaphatunk – közölte a klub hivatalos honlapján Artner Tamás vezetőedző. – Miután három csatárunkat is elveszítettük, egy minőségi támadót mindenképpen igazolnunk kell. Valamennyi csapatrészbe szeretnék egy-egy meghatározó játékost szerződtetni, tehát jó lenne három minőségi futballistát hoznunk. Szóba került Bori Gábor neve, de mellette örülnék Andorka Péter érkezésének is. A héten velünk készül Seper Ákos és a portugál Silvério is, mindkettőjüket megnézzük, és majd eldöntjük, mi lesz velük. Az biztos, hogy Kalász Milánt felhozom az első csapathoz, viszont Gyurján Bencét, Skriba Mátét és Farkas Márkot NB II-es együttesekhez adjuk majd kölcsön.

Olvasói sztorik