Hírek

Bejelentették az 1860 München érkezését

Július 22-én egykori kapusa, Király Gábor jelenlegi csapata ellen játszik edzőmeccset a Haladás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Király hazatér címmel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy július 22-én a Haladás Sopron Bank felkészülési mérkőzésen fogadja a Király Gábort is a soraiban tudó 1860 München gárdáját – írja a haladasfc.hu.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy olyan híres csapatok után, mint az Arsenal vagy a Werder Bremen, a Király Gábort foglalkoztató 1860 Münchent is vendégül láthatjuk. Reméljük, nem ez lesz az utolsó nagyhírű találkozó a Rohonci úton. Szinte biztos vagyok benne, hogy teltház lesz. Király Gábort pedig a későbbiekben nagy szeretettel várjuk haza a Haladáshoz, hiszen rengeteget tett a városért már eddig is – mondta Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere.

A mérkőzés menedzsere, Gelei Károly sokat dolgozott azért, hogy megvalósuljon ez a találkozó, és örömmel tölti el, hogy ismét sikerült Szombathelyre hozni egy neves együttest.

– Hónapok óta tartó egyezkedés eredményeképpen sikerült megszervezni a találkozót, de megérte, hiszen Szombathelyen imádják a futballt, ráadásul Király Gábor személye még inkább megnöveli az érdeklődést. Gábort is köszönet illeti, hiszen neki is fontos, hogy a Rohonci úton játsszon, az ő közreműködésére is szükség volt – fejezte ki örömét Gelei Károly.

Maga a főszereplő, Király Gábor is megszólalt a sajtótájékoztatón, aki válogatott elfoglaltsága miatt még egyhetes pihenőt kapott a müncheni szakvezetéstől.

– A csapat ma kezdi a felkészülést, én viszont a válogatott mérkőzések miatt majd csak jövő héten kapcsolódom be a munkába. Az 1860 München az utóbbi három szezonban évről évre több pontot szerzett a német másodosztályban. Már a rövidtávú terveink között szerepel, hogy feljussunk a Bundesligába. Ehhez a feltételek adottak is, hiszen nemrég egy jordán befektető vette át a csapatot. Idén a nyáron minőségi játékosok is érkezhetnek hozzánk, egyikük a lengyel keret tagjaként ott van az Európa-bajnokságon – fejtette ki az 1860 München terveit Király Gábor.

A sajtótájékoztató zárásaként Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője aláírta a müncheni csapat szombathelyi szerepléséről szóló szerződést. A mérkőzésre július 22-én kerül sor a Rohonci úton, arról még egyeztetnek a csapatok, hogy 17 vagy 19 óra legyen a kezdési időpont. Az ígéretek szerint a jegyárak nagyjából megegyeznek majd a bajnokikon ismert összegekkel.

Olvasói sztorik