Hírek

Mindent a kilenc pont fog meghatározni!

Bombaerős csapattal ered a listavezető MTK nyomába nyugaton a Gyirmót.

Kapcsolódó cikkek

Lassacskán a 27 éves Laki Balázs képviseli az állandóságot az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmót FC kezdőcsapatában. Ha hétvégén, az Ajka elleni meccset megelőzően körülnéz, nem sok olyan csapattársat talál majd maga körül, aki mondjuk egy évvel ezelőtt is együtt játszott vele a kisalföldi együttesben. A támadó a Rangadó.hu megkeresésére úgy vélekedett, hogy a csapat megerősítése nem veszélyezteti az ő pozícióját.

– Szerencsére sérülésmentes felkészülésen vagyok túl, maximálisan el tudtam végezni a tervezett munkát – mondta a Rangadó érdeklődésére Laki Balázs. – Remélem, a bajnoki meccseken jönnek majd a gólok, gólpasszok, mert az edzőmeccseken nem találtam a kaput, de mezőnyben jól ment a játék. A csapat egyre jobban összekovácsolódik, tíz napot Horvátországban tölthettünk, erős ellenfelekkel, itthon pedig NB I-es csapatokkal készültünk.

– Egy húron pendülnek már az újak és a régiek?
– Mindenkinek ez az érdeke. Bár nem a saját kezünkben van a sorunk, mielőbb szeretnénk az élvonalban játszani. Olyan játékosok érkeztek hozzánk, akik már az NB I-ben is bizonyítottak, válogatottak is voltak, tehát letettek valamit az asztalra, és nem sértődötten, duzzogva jöttek, hogy az NB II-ben kell játszaniuk, hanem beálltak a sorba, mi pedig befogadtuk őket.

– A komoly erősítések az ön pozícióját nem befolyásolják?
– Az eddigiek alapján úgy néz ki, bennmaradok a kezdőcsapatban, ezért meg is teszek mindent. Úgy érzem, nem lesz gond. Az edzéseken és a felkészülési meccseken is így gyakoroltunk. És az összeszokottsággal sem lesz probléma, hiszen mindenki egy irányba tolja a szekeret.

– Nyáron hívta az ETO, mégis maradt. Bánja?
– Nem bántam meg! Ott volt a lehetőség, nekem kellett eldöntenem, és én úgy döntöttem, hogy maradok. Jól érzem magam. Az MTK a bajnokság esélyese, és ha idén nem, jövőre már tényleg mi leszünk az első hely legnagyobb esélyesei, s kötelező lesz feljutnunk. Gyirmóton szeretnék NB I-es játékos lenni.

„Itt mindig győzelmi kényszer van!”

A téli szünetben Csizmadia Csaba, Somodi Bence, Ferenczi István, Fitos László, Nagy II Gábor, Kardos Norbert és Berde István igazolt a kisalföldi együtteshez, amelynek tagja Molnár Balázs és Bognár Zsolt is. Csupa-csupa ismert élvonalbeli játékos, tapasztalt labdarúgó, vagy fiatal tehetség. A Rangadó.hu érdeklődésére Margitai Zoltán klubigazgató úgy vélekedett, hogy a csapat szereplését az egyéni képességek fogják meghatározni.

– Ez volt az eddigi legmozgalmasabb átigazolási időszak a Gyirmót vezetői számára?
– Ez is izgalmas és mozgalmas volt, de ugyanígy volt tavaly nyáron is, hiszen akkor szintén hét játékos érkezett, bár kevesebben távoztak. Sőt akkor is mozgalmas volt, amikor a sportegyesületből át kellett menni a kft-be, mert 25 labdarúgót kellett átigazolni – mesélte a Rangadónak Margitai Zoltán.

– Örök igazság, hogy sok jó játékosból még nem feltétlenül következik egy jó csapat…
– Ez így van, de akkor is azt gondolom, hogy a csapat szereplését az egyéni képességek fogják meghatározni. Nagyon jó, NB I-es labdarúgókról van szó, és a hozzáállásuk, a mentalitásuk is NB I-es! Kell hozzá egy jó edző, aki itt megvan, kell jó taktika, és össze kell rázni, össze kell gyúrni az együttest.

– Kilenc pont a csapat hátránya az MTK-val szemben, tehát minden meccsen győzelmi kényszer alatt lesz a Gyirmót.
– Ez akkor is igaz, ha nem lenne kilenc pont, csak öt vagy három, mert itt amúgy is mindig győzelmi kényszer van. Gyirmóton mindig jó csapat van, amikor a megyei első osztályban szerepelt, akkor az NB III-ból érkeztek játékosok, amikor feljutott az NB III-ba, akkor az NB II-ből igazolt, most meg az élvonalból. A tulajdonosok elvárása mindig nagy. Mindent a kilenc pont fog meghatározni, de most nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy hétvégén megverjük az Ajkát!

Olvasói sztorik