Hírek

„Megfordul az ember fejében, igen…”

Ferenczi István egyelőre nem tud az NB II-es Gyirmót érdeklődéséről, de nem zárja ki a lehetőséget...

Kapcsolódó cikkek

A pepsifoci.hu néhány nappal ezelőtt arról írt, hogy az NB II Nyugati-csoportjának második helyén álló Gyirmót FC még nem adta fel a feljutásért folytatott harcot. A portál információi szerint az MTK mögött kilencpontos hátránnyal álló kisalföldiek rutinos játékosokat szeretnének megszerezni, így például Bárányos Zsoltot és Ferenczi Istvánt.

Ferenczi jelenleg a Lombard Pápa Termál FC játékosa, 16 bajnoki meccsen négy gólt szerzett. Ifj. Bene Ferenc, a pápaiak új vezetőedzője elégedett volt a 34 éves támadóval, és a folytatásban is kulcsszerepet szánna neki, de ettől még tény, hogy a Gyirmót szeretné leigazolni. Kérdés, hogy Ferenczinek lenne-e kedve újra a másodosztályhoz.

A játékos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta: nem tud a kisalföldiek érdeklődéséről, de a földrajzi előnyök miatt nem zárta ki a lehetőséget… A klub részéről Margitai Zoltán nem kívánta kommentálni az ügyet, de közvetetten elismerte, hogy van miről beszélni!

– Nyilván ön is hallott a Gyirmót szándékairól…
– Ezzel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy érvényes szerződés köt a Pápa csapatához, tehát ott kezdem meg a felkészülést. Nem tudok róla, hogy a Gyirmót kivásárolna, vagy ilyen szándékai lennének, más klub megkereséséről pedig nem hallottam – nyilatkozta a Rangadónak Ferenczi István.

– Adott esetben megfontolandó lenne a Gyirmót ajánlata?
– Mivel Gyirmót három kilométerre van a lakásomtól, megfordul az ember fejében, igen…

– A legutóbbi Vasas-Pápa váltás bejött? Jól érzi magát a Lombardnál?
– Persze, azzal semmi gond nincs! Igaz, nem vagyok olyan eredményes, mint Angyalföldön, de a közérzetem jobb. Valamit valamiért! Természetesen azon vagyok, hogy javuljon a teljesítményem és az eredményességem, már az edzővel is beszéltünk erről, és remélem, a vezetők is terveznek erősítést. Most sok időnk van rá, hogy igazán összeálljon a csapat!

– Mozgalmasan teltek az ünnepek?
– Nagyon jól telt ez az időszak, ingáztam Budapest és Győr között, a szilvesztert Győrben töltöttem. Itthon vannak a barátaim, Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs is, ezt kihasználtuk, és többször is találkoztunk.

Természetesen kíváncsiak voltunk a klubvezetés álláspontjára is, ezért megkerestük Margitai Zoltán klubigazgatót. Ő január 9-ig külföldön tartózkodik, ezért e-mailben válaszolt kérdésünkre:
„Addig, amíg nem vettük fel a kapcsolatot a pápai vezetőkkel, nem kívánom kommentálni az ügyet. Egyébként, amennyiben lesz átigazolási információ a Gyirmót FC-nél, azt elsőként mindenképpen saját honlapunkon szeretnénk közzétenni.”
Olvasói sztorik