Kiemelt hírek

„Itt minden meccs lutri!”

Bognár Zsolt szerint nehezebb megnyerni az NB II-t, mint bennmaradni az első osztályban.

Kapcsolódó cikkek

A Haladás, a Győr, a Ferencváros és a Diósgyőr egykori játékosa, a légiósként Olaszországban is szerepelt Bognár Zsolt az év eleje óta a Gyirmót csapatát erősíti. A 32 éves védő számára nem ismeretlen a környezet, hiszen egyrészt csornai születésű, másrészt négy évig futballozott a Győri ETO FC-ben, harmadrészt az édesapja bágyogszováti falubelije a gyirmóti tulajdonos, Horváth családnak.

A Rangadónak nyilatkozva kifejtette, hogy rendkívül motivált, hiszen becsületbeli ügynek tartja az élvonalba való feljutást, amely kicsúszott a kezükből tavasszal, így most újra nekiveselkedtek.

– Télen igazolt Gyirmótra, de a csapatnak nem sikerült feljutnia az élvonalba. Ennek ellenére maradt, nem tért vissza az NB I-be. Miért?
– Csak rajtunk múlt, hogy nem sikerült az osztályváltás, hiszen hat ponttal vezettünk a bajnokság második felében – mondta a Rangadó.hu megkeresésére a Gyirmót védője, Bognár Zsolt. – Aztán öt fordulóval a vége előtt el tudtunk rontani… Tartoztam ennek a klubnak annyival én is, és mindenki, aki szintén maradt, hogy megpróbálunk még egy idényt azzal a szándékkal, hogy fel szeretnénk jutni. Ismét nekifutottunk, mindenki motiváltan vágott neki a szezonnak, a felkészülésünk jól sikerült. A rajt már nem úgy alakult, ahogyan terveztük, hiszen kikaptunk Ajkán, és elbuktuk az MTK elleni rangadót is. A legutóbbi két hét már olyan volt amilyennek lennie kell, továbbjutottunk a Magyar Kupában, és legyőztük a nagy rivális Tatabányát. Ezáltal visszajött az önbizalmunk, és jó a hangulat a csapaton belül.

– Bajára mennek a hétvégén, de egyik kulcsemberük, Csopaki István a Rába ETO színeiben az UEFA Futsal Cup lettországi selejtezőtornáján szerepel. Nem fog hiányozni?
– Olyan a csapatunk, hogy minden posztra két azonos képességű játékos van. Ez az új edző, Soós Imre kifejezett kívánsága volt, és sikerült is így alakítani a keretet. A csatárok közül Weitner Ádám felépült, és az eltiltását is mérsékelték, de rajta kívül ott van Laki Balázs és Tóth Norbert is. Csopaki gólérzékeny játékos, de megpróbáljuk pótolni. Kívánom, hogy ott is legyen sikeres, szurkolunk neki, de az a legfontosabb, hogy ne sérüljön meg, és egészségesen térjen vissza.

– A motivációról már volt szó, de milyen megterhelést jelent a másodosztály egy tapasztalt élvonalbeli játékosnak?
– Sokat beszélgettünk már erről korábban is Az én privát véleményem, hogy sokkal nehezebb megnyerni az NB II-t, mint bennmaradni az első osztályban. Korábban a Gyirmótnak adminisztrációs okok miatt nem sikerült feljutnia, ezért az akkori második helyezett Pápa indulhatott az élvonalban, és azóta is jó középcsapatnak, meghatározó együttesnek számít. Pedig azt az NB II-t nyugaton a Gyirmót nyerte meg! De meg lehet nézni a legutóbbi feljutó Diósgyőr és Pécse NB I-es szereplését. Jó első osztályú csapat lett mindkettő. Sokkal nagyobb feladata van annak, aki fel akar jutni. Én a Ferencvárossal átéltem ugyanezt, és nem sikerült, mert a Nyíregyháza megelőzött minket. Tehát legalább annyira megterhelő, mint az élvonal, pont ezért kell olyan keret, hogy feljutás esetén ne kelljen kicserélni az egész csapatot, és legyen valamennyi összeszokottság az együttesen belül. Ezt próbálták nálunk idén megvalósítani, de természetesen lesznek még változtatások, ha nem is télen, de ha feljutunk, akkor nyáron biztosan. A Nyugati-csoport nagyon erős, itt van a Tatabánya és az MTK, de az Ajkát, a Baját és a Kozármislenyt sem lehet félvállról venni. Sok múlik majd a tavaszon. A sorsolásunk szerintem nem rossz, hiszen az élcsapatokkal már játszottuk, most jönnek a papíron könnyebb ellenfelek, de itt a másodosztályban minden meccs lutri.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik