Kiemelt hírek

„Inkább csak támadunk!”

Csopaki István nagypályán és teremben is ontja a gólokat!

Kapcsolódó cikkek

Amikor augusztus elején a Rangadónak nyilatkozott Csopaki István, úgy tűnt, szüneteltetnie kell a teremlabdarúgást. Korábban a BKV Előre együttesében szerepelt nagypályás, egyidejűleg pedig a Ferencvárosban, teremben. De átigazolt a Gyirmóthoz, ahol eleinte nem nézték jó szemmel a kettős életét. Végül megszületett a megoldás és a megállapodás, és szabadtéren kívül ismét riogathatja az ellenfeleket teremben is!

A Gyirmót hat forduló után 12 ponttal a harmadik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjának tabelláján. Csopaki mind a hat meccsen pályára lépett, s eddig három gólt lőtt, sőt a Magyar Kupában is betalált. A magyar bajnoki tabellát veretlenül vezető, címvédő Rába ETO színeiben két meccse volt a közelmúltban, és máris megszerezte első gólját. Az első dilemmával most szembesült a 28 éves labdarúgó, hiszen választania kellett: a Gyirmót a baja otthonában szerepel a hétvégén, a Rába ETO pedig az UEFA Futsal Cup rigai selejtezőtornáján…

– Mi ez a nagy zaj a háttérben, csak nem ön is utazik Lettországba?
– De igen, most indulunk busszal Győrből a bécsi repülőtérre – mondta a Rangadó.hu megkeresésére rendkívül készségesen Csopaki István.

– Hogy sikerült összehozni, hogy a Gyirmót ideiglenesen lemondjon önről?
– Ezt a győri klub intézte el. Kötöttek egy együttműködési megállapodást, amely azt mondja ki, hogy amennyiben nincs programom a Gyirmóttal, akkor csatlakozhatok a Rába ETO-hoz. Ez most egy kivételes eset, hiszen nagyon fontos torna előtt áll a futsalcsapat.

– Gyorsan beilleszkedett a teremlabdarúgók közé, rendszeresen játszik, már gólt is szerzett…
– Sokat még nem voltam a csapattal, de nagyon jól érzés! Sokkal másabb, mint a korábbi csapataim. Jobbak a feltételek, és mindenki nagyon jól tud játszani, akárkivel vagyok a pályán. Más a játékstílus is, nem védekezünk és támadunk, inkább csak támadunk.

– Az NB II rendkívül kiegyenlített Nyugati-csoportjában gyorsan összeszedett két vereséget a Gyirmót, de most felzárkózott, mivel megnyerte a Tatabánya elleni rangadót.
– Nagyon nehéz lesz ez a szezon… Ikszes, kiegyenlített meccs volt a Tatabánya elleni, amelynek a végén tudtunk nyerni. Ajkán kikaptunk, az nem volt reális. Szinte végigtámadtuk a találkozót, és két pontrúgásból is gólt kaptunk. Az MTK ellen – úgy érzem – ki lehetett kapni, mert jobbnak tűntek. A csapat most megy Bajára, és nagyon bízom benne, hogy nélkülem is győzni fog!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik