Hírek

Az újpesti fiatalok nagy sikere

A Debrecen 2-1-es vereséget szenvedett Újpesten, a Ligakupa harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, E-csoport, 3. forduló
Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 300 néző. Játékvezető: Takács J.
Újpest: Horváth T. – Molnár S., Rubus, Kálmán, Baranyai – Eninful, Erős R., Toricska (Banai, 74.), Barczi (Dombai, 60.) – Bodnár I. (Ádám E., 60.), Szabó B. Edző: Víg Péter
DVSC: Szécsi G. – Nagy Z., Ludánszki B., Varga R., Ferenczi J. – Kiso (Dombi 62., Meyé 71.) – Kulcsár T. (Slimane Bouadla, 77.), Spitzmüller, Lucas, Yannick – Pölöskei. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Toricska (42., 62.), illetve Kulcsár T. (tizenegyesből 48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét oldalon több fiatal kapott lehetőséget, illetve olyan labdarúgók, akik a bajnokságban ritkábban jutnak szóhoz. A hajdúságiaknál először szerepelt az első csapatban a nyáron igazolt Nenad Kiso, és bemutatkozhatott a saját nevelésű kapus, Szécsi Gergő is – tudósít a DVSC honlapja.

Mezőnyfölényt harcolt ki a Debrecen, az első tíz percben Kulcsár Tamásnak volt egy kapura lövése, majd Varga Róbert fejesét védte a kapus. A huszadik percben Ferenczi János beadása utána Pölöskei Péter szerezhetett volna vezetést, ám a labda a jobb kapufa mellett ment el. Utána kiegyenlítetté vált a játék, az Újpest is alakított ki helyzetet, de Ludánszki Bence időben felszabadított, majd egy távoli lövéssel veszélyeztetett a hazai alakulat. Ezt követően a DVSC percei következtek, Lucas előtt adódott lehetőség, illetve Varga Róbert talált a hálóba, de les miatt nem volt érvényes a gól. Ami nem sikerült a vendégeknek, az a fővárosiaknak igen: Toricska Rajmondot hagyták egyedül a védők, a fiatal játékos így egymaga törhetett előre, és Szécsi mellett a hálóba lőtt (1-0).

A második félidő elején rögtön egyenlített a Debrecen: Pölöskei Pétert buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Kulcsár Tamás vágta a hálóba. Felpörgött az iram, és átvehette volna a vezetést a látogató, de egy kontra után a 62. percben ismét a hazaiak találtak be. Nem sokkal előtte állt be Dombi Tibor, aki megsérült, így tíz perc után le kellett cserélni, és helyette a nemrég felépült Roguy Meyé folytatta. Az utolsó negyedórában beszorították kapuja elé az ellenfelet a debreceniek, hatalmas ziccereik voltak, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel, így az Újpest 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Olvasói sztorik