NB II

A jó kapcsolat megmarad

Csertői Aurél korábbi segítője az NB II egyik stabil élcsapatánál megkapta első önálló munkáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másfél hétig tart még a nyári szünet a másodosztályú FC Ajka játékosai számára, akik július első hetében új edző, Németh Zoltán vezetésével kezdik meg a felkészülést. A remek eredmények köteleznek, hiszen az elmúlt négy szezonban sorrendben az ötödik, a negyedik, a hatodik, majd ismét a negyedik helyen zártak a bakonyiak a Nyugati-csoportban, és úgy tűnik, minden adott a jó és eredményes folytatáshoz, ahhoz, hogy az együttes kvalifikálja magát az egycsoportos NB II-be.

A klub alelnöke, az Artner Tamás távozása után félévig beugróedzőként is dolgozó Jákli Péter a Rangadó.hu érdeklődésére az új trénerről, Németh Zoltánról elmondta, ambiciózus szakembernek tartják, akinek lehetőséget szeretnének adni, hogy egy jó csapattal jó eredményt érjen el.

– Ismertük a tevékenységét, nyomon követtük a Csertői Auréllal közös munkáját, és olyan híreket kaptunk, hogy szeretne önállóan dolgozni – magyarázta Jákli Péter. – Hasonló gondolatunk volt, mint annak idején Artner Tamással: ambiciózus szakembert kerestünk, akinek lehetőséget szeretnénk adni, hogy egy jó csapattal jó eredményt tudjon elérni. Az előző szezon játékoskeretének magja, nagy része már aláírta új szerződését. Vannak olyanok, akikkel kapcsolatban meg akarjuk adni a lehetőséget Németh Zoltánnak, hogy döntse el, szükség van-e rájuk, vagy nincs. Tárgyaltunk már kiszemeltekkel is. Létezik a szombathelyi vonal, hiszen együttműködési megállapodásunk van játékosok kölcsönadásáról a Haladással, illetve jó és tapasztalt labdarúgók igazolását is tervezzük, akik segítenek bekerülni az egycsoportos NB II-be.

Németh Zoltánnak ez lesz az első jelentős munkája önállóan, hiszen ezt megelőzően tíz esztendőn keresztül tevékenykedett másodedzőként.

– Tévénézéssel telik ez az időszak, hiszen zajlik az Európa-bajnokság! Természetesen eközben napi kapcsolatban vagyok a vezetőséggel, mindent megbeszélünk a játékosokkal összefüggésben – mesélte a Rangadó megkeresésére az Ajka új vezetőedzője. – A csapat gerince megmarad, de szeretnénk posztokra igazolni motivált, ambiciózus fiatalokat. Az Ajka meghatározó csapat az NB II-ben, cél, hogy az egycsoportos másodosztálynak is résztvevői legyünk. Ez a szezon biztosan más lesz, nehezebb, mint a korábbiak. Óriási kihívásként tekintek erre a megbízatásra, hiszen tíz évig másodedző voltam Csertői Aurél, illetve Supka Attila mellett.

Érdekes, lesz a két edző egymás elleni csatája, hiszen Csertői is az NB II Nyugati-csoportjában dolgozik, a Duna FC Tatabánya trénereként.

– Kaptam ezt a lehetőséget, és Auréllal megbeszéltem, hogy szeretném kipróbálni vezetőedzőként is – mondta Németh Zoltán. – Biztosan furcsa lesz a Tatabánya elleni meccs, hiszen egyformán gondolkodunk a futballról. Bár riválisok lettünk, természetesen tartjuk a kapcsolatot. Barátok, és nagyon jó kollégák is vagyunk. Július negyedikén kezdődik a felkészülésünk, három rávezetőnappal, majd július kilencedikén kezdjük a szezont. Szeretném, ha minél előbb realizálódna a teljes keret. Otthon edzünk majd, hiszen hazai pályán mindent meg tudunk csinálni, helyben minden adott. Nyolc mérkőzésünk lesz a bajnoki rajtig, sorrendben a Veszprém, a Siófok, a Balatonfüred, a Sopron, a Csákvár, a Pápa kettő és a Hévíz ellen, majd pályára lépünk a Magyar Kupában is.

Hat éve már farkasszemet néztek
Érdekesség, hogy 2006 decemberében Csertői Aurél a Sopron vezetőedzőjeként, Németh Zoltán pedig a Videoton másodedzőjeként, Marijan Vlak segítőjeként már találkozott egymással ellenfélként!
Olvasói sztorik