NB I

A balga belga nagy lebukása?

A Pesti Riport cikkéből úgy tűnik, hogy Roderick Duchatelet édesapja korábban résztulajdonos volt a liláknál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Roderick Duchatelet, az Újpest FC Kft. tulajdonosa és ügyvezetője pénteki, könnyekkel átitatott sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a Duchatelet-családnak 2011 októbere előtt – amikor a belga üzletember cége mintegy 95 százalékos részesedést szerzett az újpesti futballcsapatot működtető kft-ben – semmilyen gazdasági kapcsolata nem volt a lila-fehér labdarúgó klubbal, édesapja, Roland Duchatelet csupán játékosokat irányított a Megyeri útra, a kft-ben nem rendelkezett tulajdonjoggal.

A cégnyilvántartás szerint a Costerlau Rendszerszervező Kft. 2006. július 14. és 2008. szeptember 12. közötti időszakban 49,85 százalékos tulajdonosa volt az Újpest Football Club Kft-nek. A Costerlau Kft. tulajdonosai Francois Laureyssen és Eduard De Coster belga állampolgárok voltak. Laureyssen 2005–2006-ban sportigazgatóként is tevékenykedett a lila-fehéreknél.

A Pesti Riport birtokába került egy e-mail, amely arra utal, hogy Roland Duchatelet állhatott a Costerlau Rendszerszervező Kft. mögött. Forrásunk szerint tulajdonosi jogait Francois Laureyssen révén gyakorolhatta a társaságban. Az elektronikus levelet a Duchatelet-család ügyvédje írta Tolnai Sándornak, 2008. június 23-án.

Az új információ árnyaltabbá teszi azt a képet, amelyet Roland Duchatelet fia, Roderick – könnyek közepette – festett az újságíróknak sajtótájékoztatóján, miszerint semmilyen információval nem rendelkeztek az Újpest FC Kft. előéletét illetően, mivel az idősebb Duchatelet kizárólag labdarúgók adásvételével összefüggésben „érintkezett” az Újpest FC-vel, illetve Tolnai Sándorral.

Olvasói sztorik