NB I

Nincsenek csontvázak a klubnál

Az előző tulajdonost, Tolnai Sándort rendkívül elszomorítja, hogy idáig fajultak a dolgok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyre hevesebb a szemben álló felek közötti nyilatkozatháború az Újpest FC körül. A napokban a korábbi ügyvezető igazgató, Csehi István fogalmazott meg közleményt a máig vitatott adásvétel körülményeiről, amire a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet reagált. Az általa elmondottak a korábbi tulajdonosi kört képviselő Tolnai Sándort indították szólásra. Vele a Magyar Nemzet készített rövid interjút.

– Közleményében Csehi István azt írta, a klub eladásakor készült egy tételes tartozáslista. Az ön tudomása szerint az minden tartozást rögzített, vagy később merültek fel újabb követelések az Újpesttel szemben?
– Pontos tartozáslista készült, amelyben az összes lejárt és az elkövetkező egy évben lejáró követelés benne volt névvel, összeggel és lejárati dátummal. Roderick Duchatelet is elismerte több nyilatkozatában és a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, hogy tényszerű és korrekt tájékoztatást kapott a múltról. Az adás-vétel óta eltelt két és fél évben, azaz kétezer-tizenegy októbere óta mindössze három olyan új tétel keletkezett, amely nem volt feltüntetve a szerződés mellékletében, mert ezek az adás-vétel időpontjában még nem voltak jogerős döntések. Az új tulajdonos egyébként az eladó céggel szemben peresítette is ezt a hármat, de ezeknek a követeléseknek az összege sem haladta meg összesen a hetvenöt millió forintot, amelyből egyébként a bíróság hatvanmilliót tartott jogszerű követelésnek. Tehát nem estek ki százával a csontvázak, és nem volt több milliárdos eltitkolt tartozás. Ne legyen senkinek sem kétsége afelől, hogy ha akár csak egy forint extra tartozást is találtak volna, azt is legalább három bíróságra beadták volna ismerve a pereskedési hajlandóságukat.

– Önnek van tudomása arról, hogy bizonyos szerződéseket átdátumoztak, vagy ahogy Roderick Duchatelet fogalmazott, az ön egyes partnerei hamisított dokumentumokra alapozzák követeléseiket?
– Ilyenek nem voltak. Az Újpest FC Kft. éves mérlegei nyilvánosak. Az összes általa peresített és hamisnak mondott követelés évek óta benne volt, van a könyvelésben, ami nagyon egyszerűen leellenőrizhető. Mindössze ki kell nyomtatni és megnézni a mellékletekkel együtt. Ahhoz, hogy ezeket utólag lehessen hamisítani és kreálni, ahhoz minimum visszamenőlegesen kellett volna meghamisítani a cégbíróság adatbázisát is, ezt pedig senki nem gondolhatja komolyan.

– Hajlandó-e nyilvánosságra hozni, mennyi volt az Újpest FC valós vételára, s mekkora a Duchatelet által az átvállalt adósságállomány?
– A kétezer-tizenkettő júliusi közleményemben arra kértem Duchatelet urat, hogy hozzuk nyilvánosságra a szerződést, és úgy tudom, ezt az eladó cég is felajánlotta a tisztánlátás érdekében. Azonban ehhez Duchatelet máig nem járult hozzá. El szeretném mondani, rendkívül elszomorít, hogy idáig fajultak a dolgok, és hogy a klubról sárdobálás és vészjósló hírek látnak napvilágot. Remélem, az ügy szereplői kellő belátást tanúsítanak, és megtalálják az Újpest FC számára a legjobb megoldást.

Olvasói sztorik