NB I

Távozik a belga tulajdonos?

Roderick Duchatelet belefáradt a szélmalomharcba, és lehet, hogy befejezi a csapat finanszírozását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden megírtuk, hogy a tartozásukat behajtani kívánó gazdasági társaságok az újpesti futballcég felszámolását kezdeményezték. Ha ez jogerőre emelkedik, a lilák nem szerepelhetnek az NB I-ben, esetleg meg is szűnhetne az egyesület.

A mentőötlet az, hogy Roderick Duchatelet másik cége átvenné a csapat indulási jogát. Erről a jövő héten határoz a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely kedden közleményt adott ki, eszerint az indulási jog csak akkor ruházható át, ha az új tulajdonos a régi tartozásait is vállalja.

A Blikk úgy tudja, ezt hallva Duchatelet elkeseredett. Meglátogatta a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésére induló együttest, és csalódottan kifakadt a keret előtt. Több játékos is megerősítette, hogy perceken keresztül taglalta: belefáradt a szélmalomharcba, amelyet a média, a szurkolók és a politikusok sem támogatnak. Úgy érzi, nincs más megoldás, csak ha befejezi a csapat finanszírozását és elhagyja Újpestet.

Már csak az a kérdés, így kíván nyomást gyakorolni az MLSZ-re, hogy járuljanak hozzá az indulási jog átruházáshoz, vagy tényleg elege lett a lila káoszból?

Olvasói sztorik