NB I

„Átverve érzem magam”

A lilák csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs szerint nem fér bele abba a koncepcióba, ami most a klubnál zajlik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután az Újpest 3-2-s vereséget szenvedett a Bp. Honvéd vendégeként az élvonal 18. fordulójában. A találkozó végeredménye nem szolgált meglepetéssel, viszont a lila-fehérek kezdőcsapata láttán sokan felkapták a fejüket. Balajcza Szabolcs 2006 nyarán szerződött Újpestre, azóta nem hagyott ki mérkőzést, ha egészséges volt.

A fővárosi rangadón a vendégek kezdőcsapata a szerb Marko Dmitrovics nevével kezdődött, így a csapatkapitány hosszú idő után a kispadról nézett végig egy Újpest-meccset. A Rangadó.hu megkeresésére Balajcza elmondta, úgy érzi, nem fér bele a klub jelenlegi koncepciójába.

– Hogy értékeli a Honvéd elleni összecsapást?
– Úgy érzem megérdemelten nyert a Honvéd, mert a második félidő első felében jobban játszott – kezdte Balajcza Szabolcs. – Szerintem egészében ikszes meccs volt, de nagyon buta hibákat követtünk el, főleg a tizenegyesnél. Ezután a Honvéd jobban felpörgött. A mérkőzés vége felé, három-kettő után kicsit észbe kaptunk, de akkor már kevés volt az idő.

– Simon Krisztián és Szuljics mennyire hiányzott az Újpestből?
– Nagyon megéreztük a hiányukat, de biztos vagyok benne, hogy a Kaposvár ellen már pályára fognak lépni, és sokat hozzátesznek majd csapatjátékhoz. Az előrefelé játékunkban ők nagyon fontos szerepet játszanak, mert gyorsak, és egy az egyben le tudnak venni embereket a pályáról.

– A felkészülés jól sikerült a tavaszi rajtra?
– Szerintem majd az első négy-öt forduló eldönti. Úgy érzem, jó erőben van a csapat, csak rossz felfogásban játszottunk. Talán nem hátul kellett volna passzolgatnunk, hanem jobban rá kellett volna menni a Kispestre, de ez az én véleményem. A felkészülés nem sikerült rosszul, bár nem ugyanaz a csapat készült végig, hiszen a játékosok folyamatosan jöttek. Őket beépíteni nem egyszerű feladat.

– A mérkőzés után mondta, hogy nem lepte meg, hogy az edző kihagyta a csapatból. Miért nem?
– Most kicsit átverve érzem magam az edző által. Január elején beszélgettünk, és akkor azt mondta, hogy mindenképpen számít rám, de szerintem már a felkészülés elején el volt döntve, hogy Marko Dmitrovics fog védeni. Az edzőmeccseken is úgy érzetem, hogy az erősebb csapatok ellen ő kapott lehetőséget. Természetesen én ezt tiszteletben tartom, hiszen az edző állítja össze a csapatot. Ő így döntött. Vagy így kellett döntenie…

– Az benne lehet a pakliban, hogy mivel nyáron lejár a szerződése, ezért most körön kívülre került?
– Ez nem így működik, mert a szerződésemet nem én nem hosszabbítottam meg, hanem engem nem kerestek meg. Többnyire az a szokás, hogy ha megkeresnek valakit, de az nem akar hosszabbítani, akkor azt mellőzik. Erről itt szó sincs. Én úgy érzem, hogy nem férek bele abba a koncepcióba, ami most Újpesten zajlik. Ahogy látom, nem magyar játékosokkal képzelik el a jövőt, vagy ha igen, akkor is inkább fiatalokkal. Becsülettel védtem itt hét és fél évet. Nem mondom, hogy tökéletesen, de szerintem a meccsek nagy részében jól teljesítettem. Majd meglátjuk, hogy mi lesz tavasszal. Én türelmes vagyok, és teszem a dolgom. Jó erőben érzem magam.

– Már nem ön a csapatkapitány, vagy Kabát Péter csak azért viselte a karszalagot, mert ön nem volt a pályán?
– Csapaton belül mi nem beszélgettünk erről, és az edző sem szólt ezért. Ha ott lettem volna a pályán, akkor szerintem én lettem volna a csapatkapitány, bár Újpesten bármi előfordulhat. Elvileg én, Kabát Péter, és Dusan Vasziljevics vagyunk hárman kijelölve, de szerintem még mindig én élvezem az elsőbbséget, ha a pályán vagyok.

Olvasói sztorik