NB I

Továbbra is gyenge az Újpest

A házigazda Bp. Honvéd 3-2-re győzött a halovány teljesítményt nyújtó lilák ellen az élvonal első tavaszi fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Bp. Honvéd – Újpest FC 3-2 (1-1)
Bozsik-stadion, 3000 néző. Játékvezető: Kassai
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ikenne-King (Ignjatovics, a szünetben), Alcibiade, Baráth – Job, Hidi, Vécsei, Zsivanovics (Nagy G., 76.) – Daud, Bonazzoli (Holender, 62.). Edző: Marco Rossi
Újpest: Dmitrovics – Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Koszovics, 45.) – Balogh B., Vasziljevics, Sztanisavljevics, Lázár B. (Zamostny, 78.) – Kabát, Tshibuabua (Nagy J., 91.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Zsivanovics (13.), Daud (tizenegyesből 65.), Vécsei (81.), illetve Vasziljevics (44.), Koszovics (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú évek óta kirobbanthatatlan volt az Újpest kapujából Balajcza Szabolcs, de a belga tulajdonos és a szerb edző áldásos tevékenységének köszönhetően ez már a múlté, hiszen most először Dmitrovics kezdett, a közönség kedvence pedig a kispadra szorult. Mivel Vermes Krisztiánt a közelmúltban elküldték a klubtól, Kabát Péter lett az új csapatkapitány.

Eltiltás miatt Szuljics, sérülés miatt Simon Krisztián, Szankovics, Mihajlovics és Ahjupera nem lépett pályára, Andrade játékengedélye pedig egyelőre nem érkezett meg. Juanan már teljesen egészséges, de még nincs meccsre kész állapotban, ezért ő is hiányzott a liláktól. Nem volt nevezve Sidibe, Sagna és Mundele sem. A kispestiek az újonnan igazolt Lupoli játékát nélkülözték.

A harmadik percben Daud lőtt a kapu mellé, majd tíz perc múlva a vezetést is megszerezte a meccset jobban kezdő hazai csapat: egy szöglet után Daud beadását Zsivanovics fejelte a hálóba (1-0). A kapott gól felrázta az újpestieket, akik fölénybe kerültek, de nem tartott sokáig, mert hamarosan ellaposodott a játék. A mezőnyben gyűrték egymást a felek, komoly gólhelyzetek nélkül, egészen a 38. percig, amikor Tshibuabua lövését Hidi Patrik blokkolta a gólvonal előtt. A vendégek játékában nem volt benne a gól, de Dusan Vasziljevics máshogy gondolta, és a szünet előtt egy távoli bombagóllal egyenlített (1-1).

A szünet után Zsivanovics lövését védte Dmitrovics. Az 55. percben Daud éles szögből a keresztlécre fejelt, a lepattanó labdát pedig Litauszki mentette szögletre Bonazzoli elől. A 63. percben Job elesett a tizenhatoson belül Heris szabálytalansága miatt, ezért Kassai Viktor büntetőt ítélt, amit Daud értékesített (2-1). A 67. percben Holender remek szabadrúgását bravúrral védte az újpestiek fiatal hálóőre. Az iramra nem lehetett panasz, próbálkozott mindkét csapat, de az újpestiek játékában nem volt átütőerő, a látottak alapján nem volt esélyük az egyenlítésre, az előnyben lévő kispestiek pedig nem erőltették a gólszerzést, de hátul masszívan álltak a lábukon, és törekedtek rá, hogy ellenfelük térfelén tartsák a labdát.

A nyolcvanadik percben Vécsei Bálint fejesét védte Dmitrovics, de egy perccel később a fiatal magyar játékos bombalövésével szemben már nem volt ellenszere (3-1). A 86. percben izgalmassá tették a hajrát a lilák, hiszen Vasziljevics beadását Kabát rosszul találta el, de Koszovics a hálóba kotorta a labdát (3-2). A kilencvenedik percben Koszovics lövését védte Kemenes, a szöglet után pedig minden újpesti láb előtt elsuhant a labda. A kontrából Job szerezhetett volna gólt, de nagy ziccerben a kapu mellé lőtt, és a bíró egyébként is lest ítélt.

– Jól kezdett a Honvéd, nagyon tetszett, hogy kapujához szorította az Újpestet. A gól után viszont érthetetlenül kapkodni kezdtek, és átengedték a kezdeményezést – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője. – A vendégeknek nem volt ziccerük, de inkább a kispestiek térfelén volt a labda. Mondtam is a körülöttem ülő szurkolóknak, hogy ez veszélyes, hiszen egyre több szögletet rúgtak az újpestiek, és Vasziljevics nagyon szép góljával a szünet előtt egyenlítettek is. A második félidőt megint jól kezdte a Honvéd, a tizenegyes feldobta a játékosokat, a harmadik gól után pedig a vendégek megszeppentek, de a vége, az utolsó nyolc-tíz perc megint izgalmas volt, és Kemenes védéseire volt szükség, hogy megmaradjon az előny. Kicsit rapszodikus volt a Honvéd, de megérdemelten nyert, az egygólos sikert reálisnak tartom. A kispestiek előnyben voltak, hiszen együtt maradt a csapatuk. Egyedül Bonazzoli hozhatott volna változást, de egyelőre nem hozott. Még nem tudott beépülni a csapatba, de nem bántom, mert biztosan segíteni fog a későbbiekben. Az Újpestnél sokkal jelentősebb változások voltak, mire ebből a keretből csapat lesz, az fél év…

Olvasói sztorik