NB I

Rajczi nyerésre áll volt klubja ellen

A bíróság szerint is jogtalanul bontották fel két játékos szerződését 2012 decemberében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csatát nyert Rajczi Péter és Szabó Bence az Újpest ellen. A bíróság elsőfokú ítélete alapján a futballklub jogellenesen bontotta fel a szerződését két korábbi játékosának, ezért fizetnie kell – írja a Blikk.

A rutinos csatárt még 2012 decemberében küldték el a lilák, és a játékos egyéves kecskeméti kitérő után jelenleg a szintén élvonalbeli Mezőkövesdet erősíti. Az NB II-es Vasasban szereplő fiatal támadó szintén akkor került lapátra néhány társával, többek közt Takács Zoltánnal és Tajthy Tamással együtt. A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet nem tartott igényt a szolgálataikra.

Az egyoldalú szerződésbontást annak idején a nem megfelelő játéktudással indokolta a lila-fehér klub. A futballisták azonban nem fogadták el a döntést, és munkaügyi bírósághoz fordultak, amely most nekik adott igazat. Azonban az ítélet egyelőre nem jogerős.

– Igazat adtak nekünk, ez jelzésértékű. Nem volt jó érzés, hogy jogtalanul bontották fel a szerződésemet. Az is fájt, hogy azokkal bánnak így, akik letettek már valamit az asztalra. Kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság az Újpestet, a konkrét összegről azonban nem szeretnék beszélni. Korábbi klubom képviseletében egyébként senki sem volt ott az ítélethirdetésen. Szerintem a lila-fehér klub biztosan fellebbez majd, ám bízom benne, hogy másodfokon is helybenhagyják a mostani döntést – nyilatkozta a Blikknek Rajczi Péter.

Az egyesületet még nem kapott hivatalos értesítést az ítéletről, ezért a vezetők egyelőre nem kívántak reagálni.

Úgy tűnik, éppen az ilyen perek miatt is szeretné a belga tulajdonos új gazdasági társaságba költöztetni a futballklubot, hiszen az új kft. már nem felel(ne) a régi által elbukott ügyekért. Sőt, a felhalmozott kb. 850 millió forintos tartozás rendezéséért sem maradna felelős…

Olvasói sztorik