NB I

A bíróság előtt találkoznak?!

Szabó Bence bízik benne, hogy peren kívül meg tudnak egyezni a fia ügyében az Újpesttel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Id. Szabó Bence a kirúgott fiáért harcol. A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára kiakadt az Újpest FC belga tulajdonosára, amiért nevetséges indokokkal kirúgta a fiát a csapatból. A sportvezető bízik a peren kívüli megegyezésben – írja a Bors.

– A fiam kirúgása előtt két héttel Roderick Duchatelet-vel, az Újpest tulajdonosával és Bencével együtt tárgyaltunk – mesélte id. Szabó Bence. – A belga korrektnek tűnt, elmondta, hogy az edző nem számít a fiamra az első keretnél, ezért ha találunk neki csapatot, ingyen elengedi, ha nem, a tartalékoknál játszhat, és továbbra is megkapja a fizetését. Megkérdeztem, mi lenne, ha kifizetné Bencét kétezer-tizennégy nyaráig élő szerződése szerint, és elköszönnénk egymástól, ám ő erre azt válaszolta, játék nélkül senkinek nem fizet. Aztán kezet ráztunk, és úgy váltunk el, hogy Bence továbbra is a klub játékosa. Két hét múlva viszont a postástól tudtuk meg, menesztették őt.

Szabó Bence minden követ megmozgat, hogy a fiát ért igazságtalanságot orvosolja, de nem tudja, mi okozta ezt a pálfordulást.

– A kérése, hogy Hrutka János játékos-menedzserrel bontsunk szerződést, hónapokkal ezelőtt megtörtént – folytatta a MOB főtitkára. – Két dologra gondolok. Az egyik, hogy a fiam félreértés áldozata lett, a másik, hogy a belga tulaj indulatból irányítja a klubot. A döntései miatt már az MLSZ-szel és a szurkolókkal is megromlott a kapcsolata, de a klub kétszeres olimpiai bajnokaként, korábbi elnökeként, a magyar sport operatív vezetőjeként én is több tiszteletre számítottam tőle. Az MLSZ évzáró bankettjén Csányi Sándor elnök is ingatta a fejét, amikor elmeséltem neki, hogy bánt el a fiammal.

Állítólag a fia szerződését meghamisították, mielőtt Duchatelet megvette a klubot, de az édesapa erről nem tud.

– Ilyen szinten nem látok bele a lapokba. Ami biztos, hogy fél évvel a szerződése lejárta előtt a korábbi tulajdonos, Tolnai Sándor hosszabbított Bencével, és megemelte a fizetését. Ebben azonban semmi rosszat nem látok. Tudomásom szerint a belga tudta, amikor megvette a klubot, mennyi az összes tartozás, ez később semmivel sem lett több, úgyhogy fogalmam sincs, mi a gondja – szögezte le id. Szabó Bence. – Vannak érdeklődők, biztosan talál magának csapatot a fiam. Ám ne higgyék, hogy csak úgy beletörődöm a belga döntésébe. Abban bízom, hogy peren kívül meg tudunk egyezni Duchatelet-vel, ha nem, bírósághoz fordulok, hiszen nevetséges indokokkal bontott szerződést a fiammal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik